L’Institut de Drets Humans celebra les XIII Jornades de Seguretat i Defensa

  • Unitat de Suport als Instituts Tarongers
  • 15 d’octubre de 2021
 
Fragment del cartell de les jornades
Fragment del cartell de les jornades

L’Institut de Drets Humans de la Universitat de València (IDH-UV) celebra els dies 18 i 19 d’octubre les XIII Jornades de Seguretat i Defensa, que porten per títol “Seguretat internacional i europea: la prevenció de conflictes armats”. Les jornades, que tindran lloc en el saló de graus de la Facultat de Dret, començaran el dilluns a les 16 hores.

Les sessions seran inaugurades per Rosario Serra, vicedegana d'Estudis del grau de Dret i per Consuelo Ramón, directores de les Jornades. La primera conferència correrà a càrrec de Romualdo Bermejo, catedràtic de Dret Internacional Públic i Relacions Internacionals (RRII) de la Universitat de Lleó. El seu títol és “La Unió Europea i la prevenció de conflictes armats en la zona del Mitjà Orient: moltes qüestions i poques respostes". A continuació, intervindrà Javier Ruiz Arévalo, coronel CGET i secretari de Relacions amb les Universitats, amb la ponència “El fracàs de la construcció de la pau a l’Afganistan: Mai més o mai així? La següent intervenció serà a càrrec de María Elena del Mar Rico, professora titular de Dret Internacional Públic i RRII de la Universitat de Màlaga, que dissertarà sobre “La controvertida utilització de drons en els conflictes armats actuals”. La sessió finalitzarà amb una taula redona sobre ciberseguretat en la qual intervindran Eugenia López-Jacoíste, professora titular de Dret Internacional Públic i RRII de la Universitat de Navarra; María José Cervell, catedràtica de Dret Internacional Públic i RRII de la Universitat de Múrcia; i Juan Jorge Piernas López, professor titular de Dret Internacional Públic i RRII de la Universitat de Múrcia.

Les sessions es reprendran a les 9h. del dimarts amb la conferència “Prevenció de conflictes i reconstrucció d’Estats fallits. Hi ha futur per a Mali?”, a càrrec de Valentín Bou, catedràtic de Dret Internacional Públic i RRII de la Universitat de València. A continuació, intervindrà María Torres Pérez, professora contractada doctora de Dret Internacional Públic i RRII de la Universitat de València amb una ponència titulada “La contribució del Tribunal Especial per al Líban i els objectius del Consell de Seguretat de Nacions Unides”. Pablo Antonio Fernández Sánchez, catedràtic de Dret Internacional Públic i RRII de la Universitat de Sevilla tancarà la sessió matutina amb la conferència “Els estrangers en els conflictes armats”.

A les 16.30 h. començarà la taula redona “Problemes actuals de la prevenció i la seguretat internacional”. En ella intervindran María Teresa Alemany, professora associada de Dret Internacional Públic i RRII de la Universitat de València, Estrella del Valle, investigadora predoctoral “Atracció del Talent” – IDH-UV; i Joan-Marc Ferrando, investigador predoctoral del IDH-UV. La jornada finalitzarà amb la conferència “El finançament de la Política Comuna de Seguretat i Defensa Europea”, a càrrec d’Eduardo Ruiz García, manager bilateral support de INTOSAI Development Initiative (IDI) – Oslo.

Les jornades es realitzen en el marc del projecte d’investigació “Seguretat internacional i europea: de la prevenció de conflictes armats a les estratègies per a la construcció d’una ciutadania inclusiva i plural” (Prometeu 2018 /156).

 

Més informació: