L’Institut López Piñero organitza un congrés sobre la història agrària i la història de la ciència

  • Gabinet de Premsa
  • 19 de setembre de 2019
 
Cartell del congrés
Cartell del congrés

El Palau de Cerveró serà seu aquest divendres dia 20 de setembre d’una jornada sobre zones de contacte entre la historia agrària i la historia de la ciència en la qual s’estudiaran les perspectives d’anàlisi, estudis de cas i projectes de futur.

La reunió ‘Zones de contacte’ pretén ser una jornada d'estudi d'un dia que servirà per a enfortir aquests punts de trobades entre la història agrària i la història de la ciència, així com altres àrees afins que s'han acostat a aquests temes. Es pretén reunir un bon grapat d'estudis que tinguen com a marc geogràfic la Península Ibèrica i com a interval cronològic el segle XX, sense excloure altres contextos amb la finalitat de fomentar les comparacions. Els treballs han d'oferir un estat de la qüestió per a presentar les tendències més recents a les persones d'altres àrees. Es presentaran estudis de cas, encara que amb una bona descripció dels plantejaments, fins a revisions de problemes, debats o línies d'investigació. Les presentacions seran breus (al voltant d'uns 20 minuts) amb la finalitat de fomentar l'intercanvi i els debats.

El congrés comptarà amb la participació de: Lino Camprubí (Universitat de Sevilla), Xavier Cussó (Universitat Autònoma de Barcelona), Josep Espluga Trenc (Universitat Autònoma de Barcelona), Lourenzo Fernández Prieto (Universidade de Santiago de Compostel·la), Juan Infant Amate (Universitat Pablo de Olavide, de Sevilla), Marta Macedo (Institut de Ciências Sociais da Universidade de Lisboa), Juan Pan-Montojo (Universitat Autònoma de Madrid). Està obert a la participació de totes les persones interessades. No precisa d'inscripció prèvia.

El congrés serà transmés a través del sistema online del centre: http://reunion.uv.es/hcc2

Més informació: