L’Institut de Robòtica contribueix a reforçar el mercat únic digital

  • Fundació Parc Científic
  • 16 de gener de 2019
 
imatge sobre mercat únic digital

El grup LISITT, de l'Institut de Robòtica i Tecnologies de la Informació i la Comunicació (IRTIC) de la Universitat de València participa com a coordinador en tres projectes de la Comissió Europea, dins l'àmbit del Mecanisme Connectar Europa. En aquest sentit, emprendrà accions sobre factura electrònica, facilitarà l'intercanvi de documents transfronterers i reforçarà el mercat únic digital.

L'objectiu del projecte “POOL-TSPs: Adoption of the eInvoicing Directive through interconnected platforms of European Trust Service Providers” té per objectiu donar suport als proveïdors de facturació electrònica del consorci del projecte, format per tretze sol·licitants de diversos estats membres, perquè complisquen la norma europea sobre factura electrònica per a transaccions transfrontereres. L'èxit i l'impacte del projecte es basa en la importància estratègica i la transnacionalitat dels participants i entitats afiliades de huit països (Bèlgica, Irlanda, Dinamarca, Noruega, Països Baixos, Suècia, Itàlia i Espanya).

La segona iniciativa –“Up-Acces: Upgrading Acces Points for cross-border e Delivery”- té com a objectiu implementar el protocol AS4 i actualitzar els Service Metadata Publishers (SMP) dels punts d’accés PEPPOL del consorci format per Invinet, Unified Post, BabelWay i Storecove/DATAJust, utilitzats per milers de clients. Les solucions implementades facilitaran l'intercanvi transfronterer de documents electrònics dels seus clients i el projecte millorarà la seua presència en el mercat com a proveïdor de e-Delivery.

La tercera acció –“Eid4Spain: Connecting Europe Facility”– ajudarà Espanya a complir els requisits del Reglament eIDAS i facilitarà l'accés als serveis públics electrònics espanyols a tots els ciutadans i empreses de la UE que utilitzen el seu DNI electrònic nacional, garantint així la mobilitat transfronterera i reforçant el mercat únic digital (Digital Single Market).

El LISITT participa com a coordinador dels tres projectes de la Comissió Europea a través de INEA (Innovation and Networks Executive Agency), dins del programa pluriennal de treball per a l'assistència financera en l'àmbit del Mecanisme Connectar Europa.

Més informació: