La investigadora de la Facultat de Farmàcia Lucía Hipólito, finalista del premi Talent Jove CV

  • Unitat de Cultura Científica i de la Innovació
  • 22 de desembre de 2017
 
Lucia Hipolito
Lucía Hipólito

Lucía Hipólito Cubedo, professora del Departament de Farmàcia i Tecnologia Farmacèutica i Parasitologia de la Universitat de València, és una de les tres finalistes del premi Talent Jove CV en la categoria de Ciència, que convoquen el periòdic Levante-EMV i Bankia. El guardó, dotat amb 6.000 euros, és per a joves investigadors entre 18 i 35 anys que han destacat en la seua contribució investigadora.

Amparo Ruiz, de l'Institut Valencià d’Infertilitat (IVI), jurat del premi de Ciència, del qual també són finalistes Alberto Yáñez Boyer i Alma Porta Lledó, ha destacat que al premi Talent Jove CV han concorregut “projectes molt bons i interessants, i que en l’elecció dels finalistes s’ha primat el valor afegit que poden aportar per a la innovació i la cultura de la Comunitat Valenciana”. El jurat de la cinquena edició d’aquests premis emetrà el seu veredicte el pròxim 10 de gener.

Lucía Hipólito desenvolupa la seua activitat docent i investigadora al Departament de Farmàcia i Tecnologia Farmacèutica i Parasitologia de la Facultat de Farmàcia. En la seua línia de recerca de la Universitat de València estudia com diversos factors, principalment el dolor crònic, influeixen en els trastorns addictius. Aquest projecte es desenvolupa en col·laboració amb investigadors de la Washington University de St. Louis (EUA).

A més, el seu grup de recerca, liderat per Ana Polache i Luis Granero, treballa una altra línia vinculada als trastorns addictius, en la qual s’investiguen noves estratègies terapèutiques (nous medicaments) per al tractament de la recaiguda en l’alcoholisme. La investigadora de la Universitat de València va desenvolupar el seu projecte postdoctoral a la Universitat de Columbia, en el qual es va centrar en l’estudi del dolor crònic i l’addicció a opiacis, i ha realitzat estades predoctorals a la Universitat de Cambridge i també a la Universitat de Medicina de Nova Jersey.