IV Jornada d’Innovació Docent de la Xarxa docent interuniversitària en Farmacologia

  • Facultat de Farmàcia i Ciències de l'Alimentació
  • 16 de juliol de 2019
 
Participants en les sessions.
Participants en les sessions.

Els dies 16 i 17 de juliol se celebra la quarta Jornada d’Innovació Docent de la Xarxa docent interuniversitària en Farmacologia. Les sessions tenen lloc a la sala de juntes de la Facultat de Farmàcia de la Universitat de València.

La Xarxa està integrada per professors de les diferents universitats espanyoles, i es va crear el 2015 gràcies al finançament d'un projecte concedit pel Vicerectorat d'Ocupació i Programes Formatius de la Universitat de València (UV-SFPIE-GER 15-314985), com un espai comú per compartir recursos i experiències d'innovació docent en el camp de la Farmacologia.

El projecte va ser renovat en els cursos 2016-17 (UV-SFPIE-GER16-418743), 2017-18 (UV-SFPIE-GER17-588356) i 2018-19 (UV-SFPIE-GER18-850994). En l'últim curs han participat en el projecte 93 professors que imparteixen Farmacologia en diferents graus / postgraus de Ciències de la Salut (Infermeria, Farmàcia, Medicina, Veterinària, Ciències Biomèdiques, Òptica, Nutrició i Dietètica, ...) pertanyents a 19 universitats (U. de Alicante, U. Autónoma de Barcelona, U. de Barcelona, U. Pompeu Fabra (Barcelona), U. Cardenal Herrera CEU, U. Complutense de Madrid, U. Europea de Valencia, U. Francisco de Vitoria (Madrid), U. de Granada, U. Islas Baleares, U. de León, U de La Laguna, U. de Málaga, U. Miguel Hernández, U. Navarra, U. País Vasco, U. de Salamanca, U. de Sevilla y U. Valencia). Durant aquests anys les coordinadores del projecte han estat Pilar D'Ocon, Mª Luisa Ferrándiz i Mª Dolores Ivorra, professores del Departament de Farmacologia de la Universitat de València.

Els pilars fonamentals del projecte són la innovació docent, la investigació i la transmissió del que s'ha après, considerant que la transferència de coneixement entre les diferents universitats constitueix un potencial per a la innovació i la formació de qualitat en l'ensenyament universitari. Es pretén millorar l'eficiència del procés d'aprenentatge compartint i debatent les diferents experiències docents dels membres del projecte.

A més, aquest treball conjunt pot potenciar una revisió dels continguts essencials en Farmacologia, basada en el material i els recursos docents que s'han anat creant o implementant gràcies a la interacció dels diferents grups.

S'ha creat un repositori al llarg d'aquests anys d'existència de la Xarxa per mitjà d'una plataforma Moodle de l'Aula Virtual de la Universitat de València. Es tracta de l'únic projecte que, afavorit per la UV, reuneix a un nombre elevat de professors de Farmacologia de diferents universitats.

Més informació: