Ja està oberta la matrícula per als cursos de tardor-hivern del Botànic

  • Jardí Botànic
  • 14 de novembre de 2019
 
Matrícula oberta per als cursos tardor-hivern del Botànic

El Jardí Botànic de la Universitat de València obri la matrícula dels cursos de la programació de tardor-hivern. Les propostes per a aquesta temporada van des de cursos que ens permetran conèixer les plantes aromàtiques i medicinals, les vinyes i els vins del nostre territori, i els bolets, a iniciar-nos en la jardineria i en la il·lustració de plantes. Una oferta d’allò més variada, que comença aquest mes de novembre i es manté fins a finals de febrer de l’any vinent. Els cursos són una manera de contribuir al coneixement de la natura que ens envolta i que totes les persones interessades s’acosten al món de les plantes.

Els cursos comencen amb el dedicat a les plantes aromàtiques i medicinals. Romaní, sàlvia, fenoll, llorer... tot un món vegetal molt unit a la nostra cultura i que els participants aprendran a cultivar i utilitzar en diversos usos. També en novembre s’inicien dues propostes més: un curs de tast de vins valencians, amb consells per a maridar-los, i un altre per a aprendre a identificar i recol·lectar bolets, amb eixida al camp per a posar en pràctica els coneixements adquirits.

Com en altres anys, amb motiu del Nadal es llançaran targetes regal per a les persones que estiguen interessades a obsequiar els seus familiars o amistats amb els cursos que es realitzaran el primer trimestre de l’any. 

En gener de 2020 continuen els cursos amb dues iniciatives d’allò més variades: farmàcia natural, per a conèixer algunes propietats i aplicacions de certes plantes que tenim al nostre abast, i il·lustració de cactus, per a aprendre a retratar aquestes plantes tan interessants. 

Ja en febrer hi haurà l’oportunitat de complementar la formació vinícola amb el curs sobre vinyes i vins valencians així com d’iniciar-se en la jardineria per a poder presumir de plantes. Tancarà la proposta el curs dedicat a les plantes culinàries, amb què aprendre a crear nous plats amb ingredients vegetals. 

PROGRAMACIÓ DE CURSOS

Plantes aromàtiques i medicinals. 19 novembre – 3 desembre
Aprèn a conrear-les així com els seus usos i aplicacions

De la planta a la copa, caves valencians. 22 i 23 de novembre 
Tasta i coneix els nostres escumosos i marida’ls amb formatges

Identificació i recol·lecció de bolets. 29 i 30 de novembre
Practica la micologia mediterrània

Farmàcia natural. 14 – 28 gener
Cultiva i recol·lecta herbes beneficioses per a la salut

Il·lustracactus. 25 de gener
Dibuixa les nostres suculentes amb llapis de colors

De la planta a la copa, vinyes i vins valencians. 1 i 8 febrer
Descobreix les seues característiques botàniques i organolèptiques

Iniciació a la jardineria. 11 – 26 febrer
Presumeix de plantes sanes i boniques

Plantes culinàries. 22 i 29 de febrer
Crea nous plats amb ingredients vegetals

 

Més informació i matrícula: www.jardibotanic.org

Arxivat en: Jardí Botànic , Cultura