El Jardí Botànic clausura aquest diumenge l’exposició ‘Art al Jardí’ amb una jornada de portes obertes i visites guiades

  • 26 de gener de 2017
 
El Jardí Botànic clausura aquest diumenge l’exposició ‘Art al Jardí’ amb una jornada de portes obertes i visites guiades

Aquest diumenge, dia 29 de gener, el Jardí Botànic de la Universitat de València acull una jornada especial de clausura de l’exposició ‘Art al Jardí’, una mostra que explora els vincles entre art i naturalesa i que aporta una visió innovadora del món de la botànica. Durant tot el dia l’entrada al Jardí serà lliure, se celebraran visites guiades de la mà del Gabinet de Didàctica i de les comissàries de la mostra, Almudena Armenta i Teresa Guerrero, i s’impartirà un taller de pintura en el qual es reproduirà una de les obres de la mostra. A més, es podrà adquirir el catàleg de la mostra.

En ‘Art al Jardí’, exposició que ha ocupat les dues sales del Jardí des del passat 12 de novembre, 15 artistes membres del grup de recerca ‘Art, Ciència i Naturalesa’, de la Universitat Complutense de Madrid, posen la creativitat artística al servei de la ciència i la recerca. Les obres exposades són interpretacions artístiques del món vegetal fruit de diversos projectes duts a terme en institucions com el CSIC o el Real Jardí Botànic de Madrid juntament amb obres inèdites realitzades expressament per al Botànic. La Naturalesa és, per tant, protagonista indiscutible del conjunt dels diversos llenguatges individuals utilitzats (escultures, fotografies, resines, alumini, talles en fusta, etc.) que configuren una visió innovadora del món de la botànica a través de la creativitat i la sensibilitat dels artistes.

Paral·lelament a la mostra, s’ha celebrat un Cicle de Conferències en el qual quatre professionals del camp artístic i científic ens van convidar a reflexionar sobre els vincles entre art i món vegetal, amb un caràcter científic, filosòfic i estètic.

El grup ‘Art, Ciència i Naturalesa’, fundat en 1992, té com a objectiu fonamental la difusió de la Ciència i l'estudi de la Naturalesa a través de l'Art per a arribar a la major part de la societat i donar a conèixer el patrimoni de les institucions científiques. Entre els seus projectes més destacats, trobem la creació d'una escultura basada en la molècula d’ADN en la Facultat de Biològiques de la UCM, l’escultura La font de la vida en col·laboració entre CIB i UCM, diverses intervencions en el Real Jardí Botànic de Madrid o el projecte ‘Germinant Art i Ciència’, en el qual van difondre la riquesa dels bancs de germoplasma del CSIC, entre unes altres. Fruit de les aportacions del grup de recerca va ser la Medalla de l’Associació de Científics Espanyols de 2006.

Més informació: www.jardibotanic.org

Arxivat en: Cultura , Jardí Botànic