El Jardí Botànic organitza la quarta edició del cicle “Dones i Ciència” al llarg de tot el mes de febrer

  • Jardí Botànic
  • 15 de febrer de 2021
 
Imagen de la noticia

El cicle Dones i ciència al Botànic s’encetà l’11 de febrer, Dia de la Xiqueta i la Dona en la Ciència, amb un vídeo motivacional. Dos col·loquis en línia abordaran iniciatives per a donar visibilitat a les dones científiques i per a reflexionar sobre les vocacions femenines en botànica.

El Jardí Botànic de la Universitat de València ha organitzat la quarta edició del programa “Dones i Ciència al Botànic”, una iniciativa que es va iniciar l’11 de febrer, Dia de la Xiqueta i la Dona en la Ciència, amb la difusió del vídeo divulgatiu amb aportacions de les dotze científiques participants a les tres anteriors edicions del cicle, i la presentació de la imatge artística, creada per la il·lustradora Ada Díez. El programa continua aquesta setmana amb els col·loquis en línia a causa de la Covid-19.

En el llançament es va compartir per xarxes socials un vídeo, titulat Jo, científica, per a llançar un missatge a totes les alumnes que ara es troben interessades a la ciència, perquè consideren que també pot ser una opció vàlida quan pensen en el seu futur. I qui millor per a donar eixe missatge que diferents dones amb carreres consolidades en diferents matèries científiques.

D’altra banda, el pròxim dijous, 18 de febrer, a les 19 hores, se celebrarà el diàleg ‘Dones i ciència: un ventall de projectes, una mateixa visió’, mentre que dijous 25, a la mateixa hora, tindrà lloc el debat ‘La vocació botànica en les dones: present i futur’. Per a totes dues sessions és necessària la inscripció gratuïta en el lloc web del Jardí Botànic.

La primera tertúlia estarà conduïda per la responsable del Departament de Cultura i Comunicació del Jardí Botànic, Eva Pastor, i hi participaran: Anabel Morales, del projecte de l’IFIC Recordando a Lise Meitner; Silvia Rueda, de Girls4STEM; Clara Grima, coordinadora del projecte Científicas pasado, presente y futuro; Victoria Toro, en representació de No more matildas, y Laura Morrón, autora de A hombros de gigantas. Totes elles dones que estan rere exitosos projectes divulgatius que mesclen la ciència i la figura femenina.

Aquesta quarta edició de Dones i Ciència conclourà dijous 25 de febrer, també a les 19 hores, amb el debat sobre les vocacions femenines en botànica, coordinat per la subdirectora del Jardí Botànic, Olga Mayoral, professora del Departament de Didàctica de les Ciències de la Facultat de Magisteri. En aquest diàleg intervindran la catedràtica de la Universitat de Salamanca, també directora del Biobanc d’ADN vegetal Montserrat Martínez; la professora del Departament de Biotecnologia i Biologia Vegetal de la Universitat Politècnica de Madrid Sara Mira; la doctora en botànica Anna Nebot, qui actualment actualitza l’inventari del Jardí Botànic; i Lidia López, estudiant del Màster de Biodiversitat: Conservació i Evolució de la Universitat de València.