El Jardí Botànic prorroga les exposicions sobre les Microreserves de Flora fins al 16 de febrer

  • Jardí Botànic
  • 10 de gener de 2020
 
Exposicions microreserves

Les Microreserves de Flora són una figura de protecció mediambiental que en octubre de 2019 van celebrar el vint-i-cinc aniversari de la seua creació per part del govern valencià. Amb motiu d’aquesta efemèride, el Jardí Botànic de la Universitat de València va inaugurar dues exposicions per donar a conèixer entre el públic aquests espais protegits. Donada la bona acollida i la importància de la celebració, les dues exposicions, organitzades junt amb la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Emergència Climàtica i Desenvolupament Rural i amb el suport i patrocini d’Iberdrola, s’han prorrogat fins al 16 de febrer de 2020.

La mostra “Protegida Flora. 25 anys de Microreserves de Flora valenciana”, que es pot visitar a la sala Hort de Tramoieres del Jardí, presenta qué són les microreserves, quin tipus de vegetació conserven i com es concreta aquesta protecció. Així, trobem un mapa de distribució de les microreserves, les xifres més destacades, les espècies conservades, qui participa en les tasques més habituals, a quins llocs s’ha exportat aquesta idea valenciana i quins projectes de futur estan en marxa.

Per altra banda, la mostra “Microreserves des de l’aire”, que es pot veure a la sala de l’Estufa Freda, permet conèixer aquests espais a través de suggeridores fotografies realitzades amb drons. Aquestes imatges, aportades per quatre fotògrafs, aporten una visió original i inèdita d’aquestes zones d’especial protecció. Contemplar les microreserves a vista d’ocell dona una idea dels llocs tan recòndits en què de vegades es troben localitzades, de la seua mida reduïda i de la forta pressió antròpica a què es troben sotmeses.

Amb aquesta pròrroga en la data de tancament, les exposicions es podran visitar fins el 16 de febrer de 2020 al Jardí Botànic en l’horari habitual (10 a 18 h). La sala Hort de Tramoieres és d’accés gratuït. Per a accedir a l’Estufa Freda s’ha d’abonar l’entrada al Jardí.

Més informació: www.jardibotanic.org