Jesús V. Albert, premi Sapiens Acadèmic, atorgat pel Col·legi Oficial d’Enginyeria Informàtica

  • Gabinet de Premsa
  • 4 de maig de 2018
 
Jesús V. Albert, a la dreta, rebent el premi.
Jesús V. Albert, a la dreta, rebent el premi.

Jesús V. Albert, professor del Departament d’Informàtica de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria de la Universitat de València (ETSE-UV), ha rebut el premi Sapiens Acadèmic, atorgat pel Col·legi Oficial d’Enginyeria Informàtica de la Comunitat Valenciana (COIICV) en el marc de les jornades de la Setmana Informàtica.

El jurat ha valorat la seua experiència docent, les seues tasques de gestió acadèmica i la seua contribució a la implantació de l'administració electrònica en la Universitat de València.

El lliurament dels premis va tindre lloc a l’Oceanogràfic de València. Els guardons distingeixen professionals, empreses i administracions públiques que destaquen en l’ús ètic i social de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC), i que contribueixen a posar en valor la professió.

L’acte va comptar amb la participació del conseller d’Hisenda i Model Econòmic de la Generalitat, Vicent Soler, qui va recordar el repte que té la Comunitat Valenciana “d’assumir el canvi de model productiu i econòmic, assumint els nous horitzons que plantegen les TIC”.

Jesús Albert Blanco, premi Sapiens Acadèmic 2018, és professor titular en l’àrea de Ciències de la Computació i Intel·ligència Artificial de la Universitat de València. Destaca la seua participació en més d’una vintena de projectes de recerca, tant nacionals com internacionals, i la seua vàlua com a docent. En els últims 20 anys ha ocupat diversos llocs de responsabilitat acadèmica, com a primer director del Departament d’Informàtica de la Universitat de València, subdirector de l’ETSE-UV, on ha estat responsable de la definició i implantació dels primers títols de grau i màster en informàtica de la Universitat de València adaptats a l’EEES.

Els últims huit anys ha sigut Delegat del Rector de la Universitat de València para TIC, i responsable de la implantació de l’administració electrònica, l’adaptació a l’Esquema Nacional de Seguretat i de la transformació tecnològica dels sistemes de gestió en la Universitat.