Joan Mas i Vives parla del teatre en el segle XIX, dins dels actes commemoratius dels 40 anys del Departament de Filologia Catalana

  • 14 de febrer de 2017
 
Imagen de la noticia

Joan Mas i Vives, de la Universitat de les Illes Balears, participa aquest dimecres, 15 de febrer, en els actes commemoratius dels 40 anys de la creació del Departament de Filologia Catalana de la Universitat de València. Mas i Vives parlarà sobre ‘L’eclosió del teatre contemporani: la vida escènica a València, Barcelona i Palma durant les dècades centrals del segle XIX’.

La conferència començarà a les 18 hores a la sala Manuel Sanchis Guarner de la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació. El professor Ferran Carbó presentarà el conferenciant. També hi haurà un testimoni a càrrec de Gonçal López Pampló, de l’editorial Bromera. I a les 19:45 està prevista una actuació dels cantautors Feliu Ventura i Xavier Sarrià.

El departament fou creat per Manuel Sanchis Guarner l’any 1976. Fins a aquell moment, el mateix Sanchis Guarner, primer catedràtic de Lingüística Valenciana, impulsava uns cursos extra-curriculars de valencià. I anteriorment hi hagué seminaris i altres iniciatives que la dictadura franquista va avortar.