Joan Noguera, en el record

  • UVGandia
  • 2 de novembre de 2021
 
Joan Noguera.
Joan Noguera.

Ahir 1 de novembre ens va deixar el professor Joan Noguera, qui fou Director de l'Institut Interuniversitari de Desenvolupament Local i subdirector del Centre Internacional de Gandia, coincidint en l'època de consolidació del centre.

El Centre Internacional de Gandia de la Universitat de València  ha informat del traspàs, ahir dilluns 1 de novembre, del que fou seu sotsdirector Joan Noguera entre 2006 i 2012, qui,a més, fou director de l'Institut Interuniversitari de Desenvolupament Local.

La rectora de la Universitat de València, Mª Vicenta Mestre, ha traslladat el seu condol a la familia del professor Noguera, i ha destacat la seua contribució a la consolidació del model de Centre Internacional de Gandia impulsat pel professor Joan del Alcázar. La rectora ha lamentat la pèrdua ‘d’un bon professor, un bon gestor i, per sobre de tot, una bona persona que ens ha deixat molt prompte’.

Per la seua banda, el professor Joan del Alcàzar destaca que Noguera destacava sempre pel seu desig de 'ser útil, de ser amable, de comprendre l'altre, d'estendre ponts, d'afavorir la col·laboració i l'entesa. Un universitari com pots dels que, sobre tot, podem destacar que era un home bo'.

Mentre, el degà de la Facultat de Geografia i Història també ha volgut recordar el professor Joan Noguera destacant la seua valua tant personal com professional: 'un investigador en plena producción científica i desenvolupament docent. Un company de la  Facultat que ens ha deixat abans d’hora plenament identificat en la institució universitària'.

Joan Noguera era professor del Departament de Geografia i Història. Entre 2006 i 2012 fou subdirector del Centre Internacional de Gandia de la UV, període de consolidació del centre i on Noguera va estar al cap davant múltiples col.laboracions amb institucions públiques i privades. A més, durant aquestos anys des del CIG-UV es realitzaren gran quantitat de treballs amb universitats d'Amèrica Llatina a propòsit del desenvolupament local. Noguera,  fou nomenat Director de l'Institut Interuniversitari de Desenvolupament local a març de 20212.

Les seues línies d'investigació estan relacionades amb el desenvolupament territorial (avaluació de polítiques de desenvolupament, cooperació públic-privada en pro del desenvolupament, perifericitat i nous factors de desenvolupament territorial, turisme integrat, coneixement i desenvolupament territorial). A més, ha obtingut diversos contractes de recerca i/o transferència de coneixement amb l'administració pública (Plans Estratègics, Plans de Valorització de Recursos Locals, Estudis de Viabilitat, etc.). El professor Noguera ha dirigit diversos cursos de postgrau així com múltiples projectes d'investigació a nivell europeu.