Joan Veny, Pau Alabajos i Rubén Trenzano, aquest dimecres en la commemoració dels 40 anys del Departament de Filologia Catalana

  • 12 de desembre de 2016
 
40 anys del Departament de Filologia Catalana

Una ponència de Joan Veny, una actuació de Pau Alabajos i el testimoni de Rubén Trenzano continuen, aquest dimecres, dia 14, amb els actes de commemoració dels 40 anys de la creació del Departament de Filologia Catalana de la Universitat de València. Les activitats començaran a les 18 a la sala Sanchis Guarner de la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació.

El departament fou creat per Manuel Sanchis Guarner l’any 1976. Fins a aquell moment, el mateix Sanchis Guarner, primer catedràtic de Lingüística Valenciana, impulsava uns cursos extra-curriculars de valencià. I anteriorment hi hagué seminaris i altres iniciatives que la dictadura franquista va avortar.

Joan Veny, doctor ‘honoris causa’ per la Universitat de València, catedràtic de la Universitat de Barcelona i membre de l’Institut d’Estudis Catalans, ha titulat la seua intervenció ‘Paraules en l’espai’. Antoni Ferrando realitzarà la presentació (18 hores).

A continuació hi intervindrà Rubén Trenzano, director general de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme.

Finalment, hi haurà una actuació de Pau Alabajos.

La sessió serà retransmesa en streaming pel canal de la Facultat:

https://www.youtube.com/c/FacultatdeFilologiaTraduccióiComunicacióUV