Joaquín Maudos: " L'escenari actual de la nostra economia és insostenible”

  • Vicerectorat de Sostenibilitat, Cooperació i Vida Saludable
  • 23 de gener de 2019
 
Imagen de la noticia

Els salons de Foment AIC de Gandia van acollir el dilluns, 21 de gener, a les 20 hores la sessió titulada ‘Futur immediat de l'economia valenciana i espanyola. La influència del context internacional’. El vicerector Jorge Hermosilla va presentar la taula redona en la qual els professors de la Universitat de València Joaquín Maudos (Anàlisi Econòmica UV) i Vicente Juan Pallardó (Economia Aplicada UV) van advertir sobre els riscos que travessa l’economia.

L'Espai d'Economia de la Safor va celebrar dilluns passat una nova trobada en els salons de Foment d'Agricultura, Indústria i Comerç de Gandia. Una taula redona formada per experts de la Universitat de València va analitzar un tema de màxim interés com és el futur de l'economia local i estatal sota l'influx de l'economia internacional. Aquest certamen va ser organitzat per la Federació d'Associacions d'Empresaris de la Safor (FAES); Cercle d’Economia de la Safor (CES); el Centre de Gandia de la Universitat de València; la Universitat Politècnica de València, l'Institut d'economia i empresa Ignasi Vilallonga; i el periòdic Las Provincias.

La taula redona va ser presentada pel vicerector de Projecció Territorial i Societat de la Universitat de València, Jorge Hermosilla, i moderada per Salvador Gregori (Cercle d’Economia de la Safor). El vicerector Hermosilla va explicar que la Universitat de València participa en aquesta activitat conscient de l'important paper que exerceixen les universitats en els processos d'innovació i desenvolupament econòmic i territorial. “La investigació que es desenvolupa en els nostres tres campus universitaris ofereix respostes a les necessitats que demanden els «territoris intel·ligents», i contribueix al foment d'iniciatives emprenedores, la generació d'ocupació, la millora de qualificacions professionals, l'obertura de nous mercats internacionals i la participació activa de la població en la determinació del seu futur” va argumentar el vicerector.

Van participar en el debat Joaquín Maudos, catedràtic d'Anàlisi Econòmica a la Universitat de València i subdirector d'investigació de l'IVIE; i Vicente Juan Pallardó, professor titular del Departament d'Estructura Econòmica i director del Màster d'Internacionalització Econòmica de la Universitat de València.

Joaquín Maudos va assenyalar que l'escenari actual de la nostra economia és “insostenible”, i va plantejar dues alternatives: “o incrementem la pressió fiscal, directa o indirecta, o reduïm l'estat del benestar al qual ens hem acostumat". Vicente Pallardó va denunciar que el canvi de cicle econòmic és evident, “ens dirigim a l'alentiment o fins i tot recessió, i no comptem amb els avantatges de l'última recuperació, les economies dels països emergents i la política monetària", va assegurar el professor. Tots dos professors van coincidir a subratllar que les solucions “són complexes, i mai a curt termini. Són imprescindibles millores en el capital humà (formació) i tecnològic (I+D+I), entre altres accions".