Jordi Vidal, nou degà de la Facultat de Física

 
Jordi Vidal
Jordi Vidal

La Facultat de Física de la Universitat de València compta des d’aquest dilluns amb nou degà: el catedràtic Jordi Vidal. El resultat de la votació ha estat de 32 vots a favor i sis en blanc. Vidal substitueix en el càrrec a Soledad Gandia.

El seu equip està format per Pascuala García, catedràtica del Departament d'Òptica i Optometria i Ciències de la Visió, que serà vicedegana d'Estudis i Ordenació Acadèmica; Enric Valor, catedràtic del Departament de Física de la Terra i Termodinàmica, que serà vicedegà de Relacions Institucionals i Qualitat; i Manel Perucho, professor del Departament d'Astronomia i Astrofísica, que serà secretari i encarregat d’Infraestructures.

Jordi Vidal va cursar els estudis de Física en la Universitat de València, llicenciatura que va finalitzar en 1981 amb Premi Extraordinari de Llicenciatura i premi de la Fundació Cañada Blanch. Va obtindre el títol de Doctor per la Universitat de València en 1986 i es va traslladar al Departament de Física de la Universitat de Michigan, Ann Arbor, EUA, on va realitzar la seua etapa postdoctoral. En 1989 es va incorporar de nou a la Universitat de València.

Actualment és catedràtic del Departament de Física Teòrica, on ha sigut secretari i actualment és el seu director. En el període 2010-12 va ser coordinador del Grau de Física i des de l'any 2013 és també membre del Claustre.

Jordi Vidal és membre de l'Institut de Física Corpuscular (IFIC), centre mixt Universitat de València-CSIC, i centre d'excel·lència Severo Ochoa, on desenvolupa la seua activitat investigadora en fenomenologia de partícules elementals, especialment centrada en l'estudi d'aquelles propietats dels leptons i quarks que puguen mostrar senyals de nova física, a través d'observables en el LHC i altres futurs acceleradors de partícules. Té nombroses publicacions en revistes internacionals i comunicacions en congressos i ha participat en més de 30 projectes d'investigació tant nacionals com autonòmics i de programes d'innovació de la Universitat. Ha realitzat diverses estades d'investigació en centres nacionals i estrangers (Ann Arbor, Universitat de California at Riverside, Universitat de la República, Uruguay...) on col·labora amb especialistes de la seua àrea de recerca.

Col·labora també en nombroses activitats de la facultat com ara, les Olimpíades de Física, el Campus Científic d'Estiu del Campus de Excel·lència Internacional VLC/Campus, l’Aula Experimenta i és membre de l’organització de la Fira Experimenta de Demostracions de Física i Tecnologia.
 

Més informació:

Arxivat en: Institucional
Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies