Jornada a la Facultat d’Infermeria i Podologia sobre salut sexual i anticoncepció

  • Gabinet de Premsa
  • 28 de setembre de 2017
 
Facultat d'Infermeria i Podologia
Facultat d'Infermeria i Podologia

La Facultat d’Infermeria i Podologia de la Universitat de València acull aquest divendres 29 de setembre la jornada ‘Invertint en Salut Sexual i Reproductiva’. L’encontre s’emmarca en el Dia Mundial de la Salut Sexual i l’Anticoncepció 2017 que se celebra els dies 4 i 29 de setembre respectivament.

Especialistes d’aquesta facultat i professionals del Centre de Salut Sexual i Reproductiva de la Font de Sant Lluís debatran sobre aquestes temes així com sobre els drets sexuals de les persones.

L’encontre s’emmarca en el Dia Mundial de la Salut Sexual i l’Anticoncepció 2017. Amb el lema Amor i intimitat en la salut sexual. Una possibilitat per a totes les persones, es pretén informar i formar la comunitat universitària. L’acte se celebrarà a l’aula 2.2 de la facultat de 12 a 14 hores.

Tal com recull l’Organització Mundial de la Salut (OMS), la sexualitat és un aspecte central de l'ésser humà, present al llarg de tota la seua vida, que inclou el sexe, les identitats i expressions de gènere, l'orientació sexual, l'erotisme, la intimitat i la reproducció. A més, l’anticoncepció és un pilar necessari per al ple desenvolupament de la salut sexual i reproductiva. Les persones han de ser lliures per a triar el mètode que s’adequa millor al seu estil de vida i valors personals, però per tal d’afavorir la lliure elecció han de tindre coneixement de tots ells.

Així, cada any, des de 2010, el 4 de setembre se celebra el Dia Mundial de la Salut Sexual amb la finalitat de promoure una major consciència social de la salut sexual a tot el món i la promoció dels drets sexuals. I el 29 de setembre se celebra el Dia Mundial de l’Anticoncepció per a promoure el coneixement i l'ús d'anticonceptius segurs i eficaços.

Per això, a partir de les 12 hores Felipe Hurtado, psicòleg clínic i sexòleg del Centre de Salut Sexual i Reproductiva de la Font de Sant Lluís parlarà sobre Els drets sexuals: present i futur. A continuació, Rosa Pellicer, matrona i infermera del mateix centre tractarà El paper d’Infermeria en salut sexual i reproductiva. Francisco Donat, ginecòleg del mateix centre de salut i catedràtic d’Infermeria Materno Infantil de la Universitat, oferirà la xarrada Història dels centres de salut sexual i reproductiva. Tancarà la jornada Maria Antonia Obiol, ginecòloga i metgessa del mateix centre, i es referirà a l’Anticoncepció en població jove.
 

Més informació: