Jornada per a reflexionar sobre el fenomen de la innovació social i les crisis urbanes

  • 24 de gener de 2017
 
Jornada reflexionar fenomen innovació social i les crisis urbanes

La Universitat de València celebra aquest dimecres dia 25 el seminari ‘Innovació Social i Crisi Urbana’. L’encontre es realitza al Saló d’Actes de la Facultat de Ciències Socials, al Campus dels Tarongers. Presenten la jornada (9 hores) el vicerector de Participació i Projecció Territorial; el degà de la facultat, Ernest Cano; i la directora de la Càtedra València Ciutat, Julia Salom.

El seminari està organitzat per la Càtedra Valencia Ciutat de la Universitat de València, que té com una de les seues línies prioritàries d'actuació incentivar la reflexió sobre el fenomen de la innovació social i les pràctiques de cooperació ciudana que van apareixent, recopilant i divulgant les iniciatives existents en un Mapa d'Innovació Social de la Ciutat de València, que contribuïsca a donar-les a conéixer i permeta reflexionar sobre les mesures més adequades perquè revertisquen en un desenvolupament local sostenible de la ciutat.

Així, el seminari Innovació Social i Crisis Urbanes pretén ser una aportació a la reflexió sobre aquests processos i la seua contribució al desenvolupament local urbà. La conferència del professor Frank Moulaert, professor emèrit de la universitat de Leuven, presenta un estat de la qüestió de la relació entre innovació social i desenvolupament local a partir dels resultats de diversos projectes europeus recents. Per la seua banda, el professor Ismael Blanco, de l'Institut de Polítiques Públiques de la Universitat Autònoma de Barcelona, parlarà de la relació entre crisi econòmica, iniciatives ciutadanes i innovació social sobre la base d'una extensa investigació realitzada sobre les iniciatives innovadores a Catalunya, i especialment en l'àrea metropolitana de Barcelona. Les professores Ana Sales i Maria Dolores Pitarch, de la Universitat de València, presentaran el mapa d'iniciatives innovadores de la ciutat de València que es troba en elaboració des de la Càtedra Ciutat de València. Finalment, el públic assistent tindrà ocasió de conéixer algunes de les iniciatives recopilades a través dels seus propis protagonistes, en la taula redona coordinada per Raúl Contreras, emprenedor social i tècnic de la Fundació Inndea.

El programa es pot consultar ací.