Jornada sobre les claus per a convertir València en una ciutat mediterrània sostenible

  • 29 de novembre de 2016
 
Jornada València Sostenible

La Fundació Adeit acollirà el proper 30 de novembre la jornada ‘Claus de l’economia de València. Cap a una ciutat mediterrània sostenible’. Aquesta trobada comptarà amb la intervenció d’experts de la Universitat de València que tractaran els principis bàsics del desenvolupament de la ciutat mitjançant aportacions sobre els recursos territorials, les xarxes internes i externes i els processos d’innovació empresarial i social.

El rector de la Universitat de València, Esteban Morcillo, inaugurarà la jornada junt amb l’alcalde de València, Joan Ribó, i la primera tinent d’alcalde, Sandra Gómez. El simposi ha sigut organitzat conjuntament per l’Ajuntament de València, a través de la seua àrea de desenvolupament econòmic sostenible de la Regidoria de Turisme, i el Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial de la Universitat de València.

La jornada s’organitza al voltant de tres conferències. La catedràtica de Comercialització i Investigació de Mercats i directora de l’Institut Universitari d’Economia Internacional, Amparo Cervera, impartirà una ponència sobre la innovació a València i el seu entorn. José Manuel Pastor, degà de la Facultat d’Economia i investigador de l’IVIE, oferirà una intervenció titulada Les xarxes tecnològiques a València: la contribució de les universitats al seu entorn territorial. Finalment, Julia Salom, catedràtica de Geografia i directora de la Càtedra VLC, tractarà els recursos territorials de València i la seua diversitat.

El vicerector de Participació i Projecció Territorial, Jorge Hermosilla, ha assenyalat que l’objectiu general de la jornada és “contribuir a dissenyar un model de ciutat moderna, mitjançant criteris de desenvolupament territorial sostenible, en un escenari singular, com és l’espai geogràfic que ocupa la ciutat i el seu entorn, així com la seua localització, una ciutat mediterrània”. 

La jornada servirà a més per anunciar i convocar el I Congrés de València i la seua Economia: un model sostenible és possible, que se celebrarà a principis del 2018. Un congrés de referència que tindrà continuïtat en successives anualitats.