Jornades sobre delictes econòmics i blanqueig de capitals

  • Gabinet de Premsa
  • 14 de novembre de 2018
 
Edifici de Rectorat
Edifici de Rectorat

La Universitat de València celebra aquests dijous i divendres les I Jornades sobre Delictes Econòmics i Blanqueig de Capitals. Organitzades per la Càtedra Deblanc l’encontre comptarà amb la participació, entre altres, del president de l’Audiència Nacional, José Ramón Navarro; el president de la Sala segona del Tribunal Suprem, Manuel Marchena; i el director de l’Agència Valenciana Antifrau, Joan Antoni Llinares.

Inauguraran les jornades, a les 9:30 hores, la consellera de Justícia, Gabriela Bravo; el degà de la Facultat d’Economia, José Manuel Pastor; i el director de la càtedra Deblanc, José Manuel Pavía.

Totes les sessions, inclosa la inauguració, es realitzarà en la Sala del Consell de Govern de l’edifici de Rectorat de la Universitat.

La càtedra Deblanc treballa en l’aplicació de metodologies estadístiques, econòmiques i d’aprenentatge automàtic per a la detecció de delictes financers i blanqueig de capitals. En aquestes jornades es tractaran temes com la responsabilitat de les persones jurídiques en els delictes econòmics, les funcions i competències de l’Agència Valenciana Antifrau, una aproximació pràctica als delictes econòmics i al blanqueig de capitals; la investigació periodística sobre els papers de Panamà, entre altres.

En la cloenda de les jornades estaran la consellera Gabriela Bravo, la vicerectora d’Igualtat, Diversitat i Sostenibilitat, Elena Martínez; i el director de la càtedra Deblanc, José Manuel Pavía.

El programa es pot consultar ací.