Josep Montesinos, reelegit degà de la Facultat de Geografia i Història

  • Gabinet de Premsa
  • 24 de febrer de 2021
 
Josep Montesinos.
Josep Montesinos.

Josep Montesinos ha estat reelegit aquest dimecres com degà de la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de València. Era l’únic candidat, i estat votat per la totalitat dels 35 membres de la Junta de Centre. La candidatura la completa Manuel Lomas (secretari), Marta García Carrión, José María Cruselles, Emilio Iranzo i María Luisa Vázquez.

El reelegit degà ha expressat el seu agraïment pel reconeixement en la reelecció per part de la seua facultat. “Continuarem treballant en aquestes circumstàncies difícils, per a superar tots els obstacles de la pandèmia”, ha afegit.

Josep Montesinos és professor del Departament Història de l’Art. Doctor en Història, llicenciat en Geografia i Història, i diplomat en Professorat d’EGB, és acadèmic de la Reial Acadèmia de la Història. Actualment és coordinador de l’itinerari de Conservació Preventiva del Patrimoni Artístic, dins del Màster de Patrimoni Cultural i la seua Gestió, i dirigeix la revista ‘Saitabi’.

Ha sigut director del Centre Internacional de Gandia de la Universitat (2012-2016), del Departament d’Història de l’Art, director de la revista ‘Ars Longa’ i del programa de doctorat (amb esment de qualitat): ‘Art, paisatge i cultura visual’.

El seu camp de treball se centra en l’estudi de les ceràmiques de l’Antiguitat, especialment la Terra Sigillata, i ha estudiat el conjunt de la zona valenciana i altres espais d’Hispània i Europa, en una aproximació no sols tipològica i comercial sinó també com a reflex d’imatges i difusió d’aquestes.

És investigador del projecte ‘Inventario estudio e iconografía de las cerámicas romanas del Gabinete de Antigüedades’, de la Reial Acadèmia de la Història. I és l’investigador principal del projecte: ‘Llenguatge simbòlic en la decoració sobre Terra Sigillata Hispànica’. També ha participat en el projecte Internacional de ‘Bibracte’ (Mont Breuvay, Borgonya, França).

Així mateix, ha orientat la seua investigació a diversos camps del Patrimoni Cultural i Artístic, especialment el valencià.