Josep Vicent Boira presenta la figura d’Ignasi Villalonga a La Nau

  • Vicerectorat de Cultura i Societat
  • 6 de novembre de 2018
 
Josep Vicent Boira
Josep Vicent Boira

El catedràtic de Geografia Humana a la Universitat de València i comissionat del Govern per al Corredor Mediterrani, Josep Vicent Boira, presenta una conferència hui dimarts, 6 de novembre, a les 19 hores al Centre Cultural La Nau al voltant de la figura d’Ignasi Villalonga (València,1895 –Benicàssim,1973). Villalonga va tindre gran presència dins de la política i la cultura valenciana, malgrat que les seues empremtes més visibles s’hi troben a l’àmbit financer.

Aquest personatge cabdal de l’economia valenciana va promoure la creació del Centre d’Estudis Econòmics Valencians, va reorganitzar el Banc de València i va dirigir gairebé durant tres dècades el Banc Central. A més a més, Villalonga va mostrar de ben aviat una visió avançada al seu temps. Bé siga per la seua reivindicació primerenca en relació amb el Corredor Mediterrani (1918), o pel seu desig de la construcció de la Unió Europea abans que aquesta es produïra.

Aquesta conferència s’emmarca dins de la Setmana del Corredor Mediterrani, un exercici especial i reivindicatiu que tindrà lloc del 5 a l’11 de novembre en col·laboració amb la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori de la Generalitat i les universitats públiques valencianes. L’objectiu principal d’aquestes activitats multidisciplinàries és el de conscienciar a la ciutadania valenciana sobre la importància de la infraestructura en el desenvolupament econòmic i social del territori.


Els actes que tindran lloc durant aquests sis dies estaran formats per exposicions, un concert, conferències, taules redones, un cicle de cine, intervencions del territori i altres activitats i debats relacionats amb la conscienciació. El repte és donar la màxima visibilitat al Corredor i generar sinergies al voltant d’aquest.