Joves titulades en Periodisme per la Universitat de València analitzen el context laboral

  • Gabinet de Premsa
  • 18 d’abril de 2018
 
Detall del cartell de les jornades.
Detall del cartell de les jornades.

L’àrea de Periodisme de la Universitat de València va organitzar la jornada ‘Comunicar la diferència’, dimarts 17 d’abril, a la Sala d’Actes de la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació. La iniciativa pretenia aprofundir en les experiències i dificultats que han viscut les joves titulades en Periodisme per la Universitat de València en el context laboral actual.

Des de la seua implantació en el curs 2000-2001, les estudiantes de Periodisme de la Universitat de València –un dels graus amb les qualificacions d’accés més altes en Ciències Socials– han superat de manera significativa el nombre d’alumnes homes. La constatació es repeteix en altres universitats, en paral·lel a la presència creixent en les redaccions dels mitjans. Tanmateix, aquesta tendència no s’ha traduït en la incorporació de les periodistes al mercat laboral en condicions d’igualtat.

La professora de la Universitat Autònoma de Barcelona i experta en gènere i comunicació Joana Gallego fou l’encarregada d’inaugurar l’acte amb la conferència Mitjans de comunicació: Un motor o un obstacle per a la igualtat? La jornada es completarà amb quatre taules redones que analitzaran, des de diferents angles, les experiències i dificultats en la incorporació i desenvolupament laboral de les periodistes.

La primera taula, moderada per la professora Patricia Cabezuelo, portava com a títol Igualtat i formació en periodisme i comunicació, en la qual participaran les periodistes Maria Iranzo (Parc Científic UV), Carla Garrido (Compañía del Trópico), Miriam Bouiali (Levante-EMV) i Kristin Suleng (Ukemotion).

La segona taula del matí, Un sostre de vidre en la comunicació?, que moderarà la professora María José Coperías, comptarà amb Nadia Tronchoni (El País), Laura López (Grup Parlamentari Compromís), Carolina Salvador (Congrés dels Diputats) i Isabel Villar (Cadena Ser).

De vesprada, la taula Complicitats cíviques per a una altra comunicació, moderada per la catedràtica de Periodisme Carolina Moreno, tingué com a ponents Pilar Devesa (Comité Antisida), Ana María Iborra (free-lance), Anna Ortiz (periodista i community manager) i Teresa Ciges (revista Saó).

En l’última taula redona, Comunicar en clau de dona, intervinguueren Paula Navarro (99.9 Valencia Radio), Blanca Aparisi (Grupo R Comunicación), Esma Kucukalic (Fundació Assemblea de Ciutadans i Ciutadanes del Mediterrani, FACM) i Beatriz de Zúñiga (Las Provincias), amb la moderació de la professora Lola Bañón.

La jornada comptava amb el suport de la Unitat d’Igualtat i el Departament de Teoria dels Llenguatges i Ciències de la Comunicació.

Arxivat en: Estudis