Juan P. Martínez Pastor, nou director de l’Institut de Ciència dels Materials de la Universitat

  • Parc Científic
  • 30 de juliol de 2021
 
Juan Martínez-Pastor

El catedràtic de Física Aplicada i Electromagnetisme Juan Pascual Martínez Pastor ha estat nomenat director de l’Institut de Ciència dels Materials (ICMUV) de la Universitat de València. El seu objectiu, seguir millorant la qualitat de la recerca desenvolupada al centre. Substitueix en el càrrec la catedràtica Ana Cros, del mateix departament.

Juan P. Martínez Pastor és professor titular de la Universitat de València des de 1994 i catedràtic de la mateixa institució des de 2008. Expert en Física de semiconductors, la seua investigació se centra en les propietats òptiques i desenvolupament d’aplicacions en fotònica de semiconductors de baixa dimensionalitat i nanoestructures semiconductores.

Ha fet estades postdoctorals i de recerca en universitats i centres d’Itàlia i França, principalment. Ha dirigit o codirigit diverses línies de recerca en nanociència i nanotecnologia relacionades amb el desenvolupament de diversos tipus de nanomaterials. Lidera des de la seua creació el 1999 la Unitat de Materials i Dispositius Optoelectrònics (UMDO) de l’ICMUV.

És coautor de més de 220 publicacions en revistes internacionals, ha supervisat 16 tesis doctorals i ha estat Investigador Principal (IP) de diversos projectes europeus i nacionals, entre d’altres. En l’actualitat és IP i coordinador del projecte europeu DROP-IT (FET-OPEN d’H2020), així com d’un nou projecte nacional. És coautor de set patents i ha estat promotor de l’empresa spin-off Intenanomat SL, dedicada a la comercialització de nanopartícules.

Martínez Pastor dirigirà durant tres anys l’Institut de Ciència dels Materials en substitució de la també catedràtica de Física Aplicada Ana Cros.

Fundat el 1995, l’Institut de Ciència dels Materials treballa en Física Aplicada i Química de materials i nanomaterials amb aplicacions en diversos camps, com la física de semiconductors i fibres òptiques, la química de polímers o els materials mesoporosos, entre d’altres.

Entre d’altres objectius, Juan P. Martínez Pastor potenciarà des de l’ICMUV el desenvolupament de materials avançats per a la sostenibilitat energètica i mediambiental, a més de reforçar les accions per seguir millorant la qualitat de les diferents línies d’investigació del centre.

Arxivat en: Química , Física