El jurat ‘virtual’ de la Falla Immaterial decideix aquest dissabte en un duel de cant tradicional

  • Gabinet de Premsa
  • 12 de març de 2021
 
Imatge presentació Falla Immaterial

El projecte d’intel·ligència artificial de la Falla Immaterial incorpora una nova modalitat: un duel de cant entre dos contrincants en el qual el jurat ‘virtual’ de la Falla Immaterial decidirà qui canta millor. Artistes de cant tradicional es desafiaran aquest dissabte dia 13 en una trobada que se celebra en el terrat de l’Octubre Centre de Cultura Contemporània de València.

La Falla Immaterial, el projecte de divulgació científica de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria de la Universitat de València (ETSE-UV), és un monument virtual que es construeix a partir de la participació ciutadana. Enguany, la Falla es ‘planta’ mitjançant el cant tradicional. Amb el lema ‘En cant’, el monument es crea amb l’enregistrament de les veus de totes aquelles persones que, des dels telèfons mòbils, han entonat les melodies de cançons populars valencianes.

Tot i que la Falla Immaterial es visita de forma virtual, des del projecte han volgut que totes i tots puguen plantar els monuments entonant les melodies populars i així, reivindicar la dita de “qui canta, el seu mal espanta”. Per aquesta raó, el dissabte 13 de març, a les 11:30 hores, se celebrarà una trobada a l’Octubre Centre de Cultura Contemporània de València en la qual participarà l’equip organitzador i artistes que s’han implicat en el projecte.

En aquest acte es presentarà un nou repte disponible des d’este dijous en el web de la Falla Immaterial: un duel entre dues veus contrincants. En ell, un dels huit artistes de referència exercirà de jurat ‘virtual’ i decidirà quin dels dos participants canta millor. Aquesta nova modalitat de ‘batalla de galls’ se suma als dos reptes ja disponibles: el fàcil, per a construir la falla infantil, i el difícil, per a plantar la falla gran.

En la trobada també tindrà lloc una ‘batalla de galls’ oberta en el terrat de l’Octubre perquè, qui ho desitge, puga cantar i “espantar els mals” junt amb l’equip i artistes de la Falla Immaterial. A més, les persones responsables del projecte revelaran els secrets de l’algoritme amb el qual es construeixen les projeccions virtuals en el Micalet i el campanar de Carpesa.

Terra de música i cant

Aquesta edició de la Falla Immaterial, que es va presentar el passat 25 de febrer, evidencia que el nostre territori és poble de música i de músics. En només una setmana, s’han registrat més de 400 cantades. Així mateix, cada dia, unes 100 persones visiten virtualment els monuments multimèdia.

Dels huit cantadors i cantadores participants en el projecte, els que més vegades han exercit de jutges han sigut Pepe Juste “Mama”, Noelia Llorens i Maria Amparo Hurtado. D’altra banda, els més benèvols amb la puntuació han sigut, fins ara, Maribel Crespo i Pepiu de Castellar.

Sobre la Falla Immaterial

La Falla Immaterial és un projecte de divulgació científica que combina l’avantguarda en tecnologia i ciència de dades amb la cultura popular. Enguany, amb motiu del cinqué aniversari de la iniciativa, el Centre Cultural La Nau de la Universitat de València acull una exposició multimèdia que repassa els cinc anys de vida de la Falla Immaterial. Junt amb l’exposició, s’ha impulsat un Llibret amb una selecció de material gràfic i de textos escrits per referents del món acadèmic, festiu, polític i mediàtic.

Accés i inscripció

Amb motiu de la crisi sanitària, l’aforament de l’acte serà reduït i caldrà inscriure’s per a assistir-hi des del següent enllaç: https://www.eventbrite.es/e/entradas-cant-al-terrat-amb-la-falla-immaterial-144619128707.

Durant l’esdeveniment s’aplicaran totes les mesures sanitàries pertinents i serà obligatori l’ús de la mascareta. Es recomana avançar l’hora d’arribada per a evitar cues.

Més informació: