La2 emet el microespai de divulgació ‘La Universidad responde’ on el TAU exerceix de productor executiu

 
TAU

El Taller d’Audiovisuals de la Universitat de València (TAU) ha desenvolupat el disseny del format audiovisual i realitzat la producció executiva dels microespais de divulgació ‘La Universidad responde’, que s’emet dins del programa de La2 ‘La aventura del saber’.

El pròxim dilluns 21 de gener a les 10:50h i sota el títol de ‘Com es produeixen els canvis socials?’, s’emetrà una nova peça de ‘La Universidad responde’, on intervindrà el catedràtic d’Història Contemporània de la Universitat de València, Marc Baldó.

‘La Universidad Responde’ és una sèrie de microespais audiovisuals on participen 33 universitats espanyoles coordinades pel grup de treball en Continguts Audiovisuals i Multimedia de CRUE (Conferència de Rectors de les Universitats Espanyoles) amb la finalitat d’exposar les principals línies d’investigació sobre alguns dels grans temes d’interès social.

Cada càpsula divulgativa dura dos minuts i respon per part d'un investigador a una pregunta que es fa la ciutadania, com 'Què és un sincrotró i per a què serveix?', 'Quines aplicacions aportarà la Física Quàntica en el segle XXI?', 'Què és la intel·ligència artificial?', 'Què és l'esquizofrènia i qui la pateix?', o 'Què és la Melatonina?'.

En total, fins 300 preguntes, una per cada microespai, tindran resposta en aquest iniciativa, com resultat d'una coproducció dels serveis d'audiovisuals de 26 universitats espanyoles. Les universitats que han treballat en aquesta iniciativa són la Universitat d’Alacant, Universidad de Almería, Universitat Autònoma de Barcelona, Universitat de Barcelona, Universidad de Castilla la Mancha, Universidad de Córdoba, Universidade da Coruña, Universidad de Extremadura, Universitat de Girona, Universidad de Granada, Universitat de les Illes Balears, Universidad Internacional de Andalucía, Universitat Jaume I,  Universidad de la Laguna, Universitat de Lleida, Universidad de Málaga, Universidad Miguel Hernández de Elche, Universidad Católica San Antonio de Murcia, Universidad de Murcia, Universidad Nacional de Educación a Distancia UNED, Universidad de Oviedo, Universidad de Las Palmas de Gran Canaria, Universidad Politécnica de Cartagena, Universidad Politécnica de Madrid, Universidad la Universidad Politécnica de Valencia, Universidad de Salamanca, Universidade de Santiago de Compostela, Universidad de Sevilla, Universitat de València, la Universidad de Valladolid, Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya, Universidade de Vigo i Universidad de Zaragoza.

‘La Universidad Responde’ pretén que la societat tinga una visió més pròxima del col·lectiu científic universitari, format per investigadors que treballen als seus laboratoris per a desenvolupar complexes teories, a vegades inintel·ligibles per a la resta de la població. La iniciativa vol donar una imatge de la universitat pròxima, útil i connectada amb les necessitats que demanda la societat en els diferents àmbits del coneixement.

Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies