Lliurament de la Medalla de la Universitat a Javier Boix

  • Gabinet de la Rectora
  • 28 d’octubre de 2021
 
Lliurament de la Medalla de la Universitat a Javier Boix
Font: Las Provincias

El Catedràtic en Dret Penal rebrà la major distinció de la Universitat de València com a reconeixement per la seua trajectòria acadèmica i professional.

El Paranimf de la Universitat de València acollirà demà, divendres 29 d’octubre a les 12 hores, el solemne acte de lliurament de la Medalla de la Universitat de València al doctor i Catedràtic de Dret Penal de la Universitat de València, el professor Francisco Javier Boix.

La medalla, lliurada a proposta formulada per la Facultat de Dret de la Universitat de València i pel Consell de Departament de Dret Penal, ret homenatge a la seua dilatada i destacada trajectòria acadèmica i professional.

Boix, es va llicenciar i doctorar amb premi extraordinari, iniciant la seua carrera acadèmica com a becari d’investigació del Ministeri d’Educació i Ciència, ocupant posteriorment places de professor agregat interí i professor adjunt numerari  fins 1981, any en què obtingué la càtedra de la Universitat de Palma, traslladant-se en 1982 a la universitat d’Alacant i en el 89 tornant a la Universitat de València. La tasca acadèmica l’ha compaginada amb la professió d’advocat que, en múltiples ocasions, ha posat al servei de la Universitat.

Per aquests motius, el Consell de Govern de la Universitat de València va acordar el 14 de juliol de 2020 la concessió de l’esmenada distinció.

La medalla, serà lliurada més d’un any després de la seua concessió com a conseqüència de la pandèmia per COVID-19 i es constitueix en el primer acte institucional d’homenatge després de la pandèmia. Aquest podrà seguir-se a través del següent enllaç en una senyal produïda per UVcomunicació i realitzada pel Taller d’Audiovisuals.