Lliurament dels premis de les olimpíades de Biologia i de Geologia

  • Gabinet de Premsa
  • 11 d’abril de 2019
 
Imatg de l'Aulari Interfacultatiu, on es troba la sala Darwin.
Imatg de l'Aulari Interfacultatiu, on es troba la sala Darwin.

Dimecres 10 d¡abril tingué lloc a la Sala Charles Darwin de l’Aulari Interfacultatiu del campus de Burjassot de la Universitat de València, l’acte de lliurament de premis de la XVI Olimpíada de Biologia i de la X Olimpíada de Geologia. La Universitat de València concedí als guanyadors una ajuda per a l’estudi per valor de 1.000 euros.

Aquesta ajuda es farà efectiva únicament en el cas que l’estudiant/a guanyador/a s’haja matriculat en el primer curs, en una titulació de grau, en un centre propi de la Universitat de València. 

La Facultat de Ciències Biològiques i la Delegació per a la Incorporació a la Universitat han organitzat enguany la XVI Olimpíada de Biologia i la X Olimpíada de Geologia amb l’objectiu fonamental d’estimular l’estudi de les ciències biològiques i geològiques entre els joves, premiar l’esforç i l’excel·lència acadèmica, divulgar ambdues ciències i servir de punt de trobada entre l’ensenyament secundari i la universitat.

En aquesta setzena edició de l’Olimpíada de Biologia, només a la província de València hi van participar 245 estudiants de biologia de segon de batxillerat de centres públics i privats. 

L’examen es va realitzar el dia 15 de febrer simultàniament a les tres seus provincials: Universitat d’Alacant, Universitat Jaume I i Universitat de València (Aulari Interfacultatiu del campus de Burjassot). En total, hi van participar més de 450 estudiants.

Els guanyadors de l’Olimpíada de Biologia de València són els següents:

Marcos Chova García, de l’IES Maria Enríquez (Gandia); María Pérez Millet, del Colegio San Vicente Ferrer – PP. Dominicos (València); Michel Muñoz Álvarez, del CEU San Pablo (Moncada); Rubén Badal Górriz, de l’IES Camp de Morvedre (Sagunt); Sara Pérez Martí, de l’IES María Enriquez (Gandia); Marlon Ortiz Arias, de l’IES Camp de Morvedre (Sagunt); Julia Miñana Olivares, l’IES Maria Enríquez (Gandia); Daniel Sergio Marín Pérez, del Colegio Nuestra Señora del Pilar (València); María Yáñez Hernández, de l’IES San Antonio de Benageber (San Antonio de Benageber) i Juan Fernández Revuelta, del Colegio San Antonio Abad – Salesianos (València)

A més, Marcos Chova García, María Pérez Millet i Michel Muñoz Álvarez van participar com a representants de la Comunitat Valenciana en la XIV Olimpíada Espanyola de Biologia, que va tenir lloc a Palma de Mallorca, del 28 al 31 de març. Michel Muñoz Álvarez, va obtenir la medalla de plata en aquesta fase i per tant participarà en la fase iberoamericana de l’Olimpíada de Biologia que es realitzarà a la ciutat de Cochabamba (Bolívia) en el mes de setembre.

Així mateix, es va celebrar a la Facultat de Biologia la dècima edició de l’Olimpíada de Geologia. S’hi van presentar 159 estudiants de primer i segon de batxillerat de centres públics i privats de la província de València. 

L’examen es va realitzar el passat 25 de gener a la sala Charles Darwin de l’Aulari Interfacultatiu del campus de Burjassot i a l’aula Seminari de Geologia i la prova pràctica es va realitzar als laboratoris de la facultat de Ciències Biològiques. 

Els guanyadors de l’Olimpíada de Geologia són els següents:

Ramón Margarit Tornero, de l’IES Camp de Morvedre (Port de Sagunt); Óscar Hernández García, de l’IES Camp de Morvedre (Port de Sagunt); María Sáez Díaz, de l’IES Benicalap (València) i Azahara Rodríguez Sánchez, de l’IES Carles Salvador (Aldaia).
A més, els estudiants Adrián Ordóñez Sanmartín, Neus Gómera Romera, Pablo Díaz Martínez i Anna Muñoz Murgui rebran una menció especial pels seus excel·lents resultats. 

Els quatre primers classificats de la nostra fase local van participar com a representants de la Comunitat Valenciana en la X Olimpíada Espanyola de Geologia que va tenir lloc a l’IES Universidad Laboral de Càceres (Càceres), del 5 al 7 d’abril. L’Estudiant Ramón Margarit Tornero va obtenir la medalla d’or en aquesta fase i per aquest motiu participarà en l’Olimpíada Internacional de Ciències de la Terra que es farà a la ciutat de Daegu (República de Corea) del 26 d’agost al 3 de setembre.

L’acte estigué presidit per la vicerectora d’Ocupació i Programes Formatius, Adela Valero, i estigueren presents Carmen Baño, degana de la Facultat de Ciències Biològiques; Benjamí Pérez, representant del Col·legi Oficial de Biòlegs de la Comunitat Valenciana; Miguel V. Pardo, coordinador de l’Olimpíada de Geologia; i M. José Lorente, coordinadora de l’Olimpíada de Biologia i delegada per a la Incorporació a la Universitat.