Manolo García, Diego Martín i Goyo Jiménez acosten la cultura als campus de la Universitat a través del Festival CULTUVIVA

  • Vicerectorat de Cultura i Societat
  • 13 d’octubre de 2021
 
Goyo Jiménez, Manolo García i Diego Martín.
Goyo Jiménez, Manolo García i Diego Martín.

La Universitat de València, a través del Vicerectorat de Cultura i el Servei de Cultura Universitària, organitza CULTUVIVA, un festival que s’emmarca dins del programa ‘Cultura als Campus’ i que pretén acostar la cultura a l'alumnat i a la societat valenciana des d'una perspectiva plural i equitativa. La proposta tracta de compartir les experiències i testimoniatges de personatges rellevants de la cultura als més joves, a través de conferències, concerts, lectures poètiques o exposicions. El programa de les diferents activitats es desenvoluparà durant els dies 14 i 15 d'octubre als diferents campus de la Universitat de València.

La inauguració del festival tindrà lloc el dijous dia 14 d'octubre, a les 18 hores, a càrrec de la vicerectora de Cultura i Esport, Ester Alba, i la directora del Servei de Cultura Universitària, Adela Cortijo, al Centre Cultural La Nau de la Universitat de València (Capella de la Sapiència). A continuació, el compositor i artista Manolo García impartirà la conferència inaugural amb el títol ‘La cultura que nos salva’. En la xarrada, Manolo García tractarà de donar una visió molt personal de com la cultura ha d'arrelar en la gent jove; llegirà alguns poemes del seu llibre de poesia El fin del Principio, i parlarà sobre la seua exposició pictòrica Cuerpos celestes, que es pot visitar fins al pròxim 14 de novembre al Jardí Botànic de la Universitat de València (Sala Hort de Tramoieres).

La segona activitat d'aquest festival estarà protagonitzada pel cantant i actor Diego Martín, compositor d'èxits tan importants com Déjame verte o Yo que lo hice por cantar, que oferirà un concert al Campus de Burjassot (sala Charles Darwin) el dijous 14 d'octubre, a les 20.30 hores.

El festival es reprendrà el divendres, 15 d'octubre, amb la conferència ‘Crear, representar, actuar’, impartida per l'actor,  cantant, productor i director Fran Perea. En la seua intervenció, que es farà a la Facultat de Magisteri, al Campus dels Tarongers (Aula Pb-04, a les 11.30 hores), l'actor,  que va saltar a la fama pel seu paper de Marcos en Los Serranos, compartirà la seua visió de com es viu la cultura des de l'altre costat de l'escenari.

A les 12 hores, la jornada prosseguirà amb la sessió ‘Con la cultura vs contra la cultura: estrategias de desarrollo social’, en la qual intervindran Remedios Sánchez, professora de la Universitat de Granada i vicepresidenta de l'Associació Colegial d'Escriptors d'Espanya; la poeta Raquel Lanseros, Premi Nacional de la Crítica (2018), i Manuel Vilas, finalista del Premi Planeta, que intervindrà online.

En acabar aquesta taula (13.30 hores), el professor i director d'aquest festival, Sergio Arlandis, presentarà al catedràtic i director de l'Institut Cervantes Luis García Montero, que parlarà sobre les relacions entre joventut i cultura. I a continuació, a les 14 hores, tertúlia amb el cantant i actor Diego Martín, que farà un recorregut per les seues experiències de la seua trajectòria professional.

Simultàniament, a les 12 hores, i al Campus Blasco Ibáñez (Aula Magna de la Facultat de Filosofia i Ciències del a Educació) es durà a terme una conferència sobre mitjans de comunicació i cultura, que reunirà al catedràtic Vicente Garrido amb la presentadora i directora del programa Femenino Singular, de Radio Marca, Natalia Freire i diversos periodistes. A la vesprada (16.30 hores), en aquest mateix espai, la poesia tindrà un espai en aquest festival CULTUVIVA, amb els poetes Raquel Lanseros, Begonya Pozo, Josep Ballester i Jaime Siles. 

L'Aula Magna de la Facultat de Medicina de la Universitat de València acollirà la cloenda del festival, el divendres a partir de les 18.30 hores, amb la conferència ‘La cultura cambia la sociedad: el humor como salvaguarda’, a càrrec d'actor i humorista, Goyo Jiménez. L'acte serà presentat pel director del festival Sergio Arlandis i els coordinadors d'iniciatives culturals als campus de la Universitat de València Noelia Ibarra i Miguel Requena.

Per a complir amb les condicions de seguretat derivades de la situació sanitària, totes les activitats requereixen inscripció prèvia a través d'aquest enllaç, perquè la capacitat de les sales és limitada. L'entrada a l'acte és gratuïta, a excepció del concert de Diego Martín, amb un preu simbòlic de dos euros.

Més informació:

Arxivat en: Cultura