Maria Emilia Adán, nova presidenta del Consell Social de la Universitat

  • Gabinet de la Rectora
  • 20 de febrer de 2019
 
Maria Emilia Adán

El Ple del Consell de la Generalitat Valenciana ha nomenat a la degana del Colegio Nacional de Registradores de la Propiedad, Mercantiles y de Bienes Muebles com a nova presidenta del Consell Social de la Universitat de València.

El Consell Social és l’òrgan col·legiat universitari de participació de la societat valenciana en la Universitat de València, essent regular per la Llei 2/2003, de 28 de gener, de la Generalitat, de Consells Socials de les Universitats Públiques Valencianes en el marc de la Llei Orgànica 6/2001 d’Universitats, els Estatuts de la Universitat i el seu Reglament d’organització i funcionament.

Les funcions del Consell Social són amplies, essent les seues finalitats fomentar i donar suport i promoure les relacions societat-Universitat, l’adequació de les activitats universitàries a les necessitats de la societat i promoure la col·laboració d’aquesta en el finançament de la universitat. Pot accedir

Correspon, d’acord amb aquest marc normatiu, al Ple del Consell de la Generalitat Valenciana, nomenar la presidència del Consell Social, a proposta del titular de la conselleria amb competències en matèria d’universitat, i serà publicat en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.

Aquest acord es va produir el passat dia 15 de febrer (per veure la nota de premsa de la Generalitat Valenciana feu clic ací) i ha estat publicat al Diari Oficial de la Generalitat Valenciana en el dia de hui (podeu consultar el text seguint aquest enllaç).

En virtut d’aquest acord, Mª Emilia Adán García ha estat nomenada Presidenta del Consell Social de la Universitat de València en substitució de Manuel Broseta Dupré, que havia esgotat el període per al qual va ésser nomenat.

La rectora de la Universitat de València, Mª Vicenta Mestre, ha expressat la seua felicitació i la de la institució acadèmica a la nova presidenta del Consell Social, de qui ha destacat la seua trajectòria i rellevància social, i ha agraït la tasca realitzada per l’anterior president, Manuel Broseta, 'un home lligat a la institució universitària i un destacat professional', ha remarcat la rectora.

Mª Emilia Adán García

La nova presidenta del Consell Social de la Universitat va nàixer a Sogorb (Castelló) i es va llicenciar en Dret a la Universitat de València, amb premi extraordinari. En la Universitat va obtenir també el Diploma d’Estudis Avançats (DEA) en Dret.

Registradora de la Propietat i Mercantil en les oposicions de 1988, ha exercit les seues funcions als registres de la propietat de Viver (Castelló), Gandia, Manises (València), Sogorb i Nules (Castelló), a més de la ciutat de València.

Mª Emilia Adán ha estat Directora del Centre d’Estudis Registrals de la Comunitat Valenciana i membre de la Comissió del Protectorat de Fundacions de la Comunitat Valenciana i del Foro por la Justicia del Consejo General de la Abogacía.

Va ser presidenta de l’assocaició CONVIVENTIA fins l'any 2017.

En 2010 va ser elegida degana del Col·legi de Registradors de la Propietat, Mercantils i de Béns Mobles de la Comunitat Valenciana, essent reelegida en 2014. 

L’any 2017 va ser elegida degana del Colegio Nacional de Registradores de la Propiedad, Mercantiles y de Bienes Muebles, càrrec que ocupa en l’actualitat.

Guanyadora de diferents premis vinculats a l’àmbit jurídic, ha participat en la docència d’estudis de postgrau propi de la Universitat de València, i és patrona de la Fundació del València Club de Futbol.

Arxivat en: Institucional