María Emilia Adán, Presidenta del Consell Social de la Universitat de València, ha estat elegida vocal del Comitè Executiu de la Conferència de Consells Socials de les Universitats Espanyoles.

  • Consell Social
  • 4 de juliol de 2019
 
María Emilia Adán García
María Emilia Adán García

L'Assemblea de la Conferència de Consells Socials de les Universitats Espanyoles, que va tenir lloc a Madrid el proppassat 2 de juliol de 2019, va acordar nomenar María Emilia Adán, presidenta del Consell Social de la Universitat de València, vocal del Comitè Executiu de la Conferència de Consells Socials de les Universitats Espanyoles.

La Conferència de Consells  Socials de les Universitats Espanyoles és una associació que aglutina universitats  públiques i privades espanyoles i dóna suport a l'actuació  dels consells socials de les universitats públiques, així com als òrgans equivalents de les universitats privades, tot respectant l'autonomia  de cada universitat, en les missions i competències d'aquests òrgans universitaris. Actualment en formen part  47 universitats públiques i 7 universitats privades.

L'associació  es va constituir el 2005 amb l'objectiu de facilitar la col·laboració entre els diferents consells socials i promoure el diàleg i la reflexió sobre l'ensenyament superior.

Entre les seues funcions, d’acord amb els seus Estatuts, destaquen:

•          Donar suport a l'actuació  dels consells com a interlocutors entre les universitats i la societat.

•          Promoure la col·laboració i l’intercanvi d'experiències entre aquests òrgans.

•          Impulsar activitats que permeten reforçar la presència i la participació dels consells socials tant en la societat com en la universitat.

El Comitè Executiu de la Conferència de Consells Socials és l'òrgan de l’Associació que gestiona i representa els seus interessos d’acord amb les directrius acordades per l'Assemblea General. Formen el Comitè Executiu el president, dos vicepresidents i set vocals.