María Wieden, autora de Casi azul, guanyadora en la modalitat de poesia en castellà als Premis UV d’Escriptura de Creació de la 16a edició

  • Gabinet de la Rectora
  • 22 de maig de 2020
 

La convocatòria de la 17a edició dels Premis Universitat de València d’Escriptura de Creació segueix oberta, després que el còmput del termini quedara interromput per la declaració de l’estat d’alarma.

L’estudiant de Traducció i Mediació Interlingüística i guanyadora en la modalitat en castellà als Premis de la Universitat de València d’Escriptura de Creació de la 16a edició, María Wieden, ens parla de la seua obra guanyadora l’any passat.

Com ens conta Wieden, Casi Azul és un poemari de 10 poemes sobre l’amor, el desamor i les ciutats. ‘Quan pense en els poemes d’aquest poemari, pense sobre tot en les persones que els ho formen: persones que ja no estan, persones que m’agradaria que estigueren, persones que tal volta tornen. És un àlbum de fotos en caràcters’, explica l’estudiant de la Facultat de Filologia, Traducció i Interpretació.  

‘Vos anime a llegir el poemari, perquè ara que estem més temps a casa, que tenim més temps per a reflexionar i trobar a faltar a persones, sempre és un bon moment per a llegir poesia i Casi Azul és un bon inici per a endinsar-se en el món de la poesia’, afegeix l’autora.

La convocatòria de la 17a edició dels Premis Universitat de València d’Escriptura de Creació continua oberta després que el termini de finalització quedara parat per la declaració de l’estat d’alarma. Així, l’estudiantat de les universitats valencianes interessat està a temps de presentar els seus originals en les sis modalitats convocades: poesia en valencià, poesia en castellà, narrativa breu en valencià, narrativa breu en castellà, teatre i guió de curtmetratge. L’obra guanyadora de cada modalitat s’enduu un premi de 1.000 euros, a més de la seua publicació.

Poden participar estudiants de les universitats valencianes menors de 35 anys i en la modalitat de teatre també pot participar l’estudiantat menor de 35 anys de l’Escola Superior d’Art Dramàtic de València.

L’any passat es presentaren 180 originals, dels quals 162 foren treballs d’estudiants de la Universitat de València. Un notable índex de participació que demostra que el certamen contribueix a promoure la creació literària entre l’estudiantat, a més d’oferir una primera oportunitat de veure publicada de manera professional la seua obra.

Els Premis Universitat de València d’Escriptura de Creació estan organitzats pel Servei d’Informació i Dinamització (Sedi) de la Universitat de València amb la col·laboració de la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació, les Aules de Literatura, d’Arts Escèniques i de Cinema del Vicerectorat de Cultura i Esport, Edicions 96 i la Colección Teatro Siglo XXI.

Al web del Sedi es troben les bases de la convocatòria de 2020 i un tast de les obres guanyadores de l’última edició que han estat publicades per Edicions 96 i la Universitat de València (col·lecció Teatro Siglo XXI. Textos).

Arxivat en: Cultura , Lletres