Medalla de la Universitat a la jurista Julia Sevilla, amb intervencions de la rectora, el president de la Generalitat i la vicepresidenta del Govern

  • Gabinet de Premsa
  • 17 de desembre de 2018
 
Julia Sevilla.
Julia Sevilla.

La rectora de la Universitat de València, Mavi Mestre, lliura hui dilluns 17 de desembre la Medalla de la institució a la jurista Julia Sevilla. L’acte acadèmic comptarà amb la presència del president de la Generalitat, Ximo Puig, i de la vicepresidenta del Govern, Carmen Calvo. La sessió, que comença a les 12 al Paranimf de l’edifici històric de La Nau, es retransmet per MediaUni

Julia Sevilla és professora honorífica del Departament de Dret Constitucional, Ciència Política i de l’Administració de la Universitat, i membre del seu Institut Universitari d’Estudis de la Dona. Mare de dos fills i dues filles, és una destacada activista per la igualtat.

La ‘laudatio’ estarà a càrrec de la vicepresidenta del Govern central, Carmen Calvo. A continuació, hi intervindran l’homenatjada, el president autonòmic i la rectora.

Els membres de la comunitat universitària que desitgen assistir-hi es poden acreditar via esdeveniments.uv.es

Julia Sevilla

Llicenciada i Doctora en Dret per la Universitat de València, es va incorporar a la seua Facultat de Dret com a professora ajudant de classes pràctiques fins que en desembre de 1979 es va convertir, per oposició, en professora adjunta de Teoria de l’Estat de l’aleshores Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials de la Universitat de València. Quan l’any 1983 va ser nomenada Lletrada de les Corts Valencianes, va reduïr la seua activitat docent, que compatibilitzà amb les seues responsabilitats al Parlament valencià.

La professora Sevilla ha estat una dona compromesa amb la societat valenciana i una lluitadora per la igualtat efectiva entre homes i dones. Així, va ser fundadora de la Federació de Dones Progressistes de la Comunitat Valenciana, entitat que va presidir, a l’igual que la Xarxa Feminista de Dret Constitucional, que va contribuir a fundar, també. Actualment és membre de la Federació Espanyola del Lobby Europeu de Dones (CELEM).
La seua activitat investigadora s’ha centrat en la participació política de les dones, la discriminació per raó de gènere i la representació paritària, i ha estat reconeguda com una dona precursora en els estudis constitucionalistes amb perspectiva de gènere. La seua contribució científica ha estat clau en la conceptualització del gènere com a categoria d’anàlisi jurídica constitucional amb l’objectiu d’avançar cap a una societat més plural, democràtica i igualitària.
 

Més informació: