Més de 2.500 persones a La Nau durant les VIII Jornades del Còmic de València

  • 30 de setembre de 2019
 
Imagen de la noticia

Les VIII Jornades del Còmic de València, organitzades per ASOVALCOM (Associació Valenciana del Còmic), amb la col·laboració de l’Aula de Còmic de la Universitat de València i la Càtedra d’Estudis del Còmic Fundació SM-Universitat de València, van tancar el 29 de setembre amb un important èxit de públic.

Durant els tres dies de festival, més de 2.500 persones van passar pel Centre Cultural La Nau i es van acostar als més de 30 estands de llibreries, editorials, artistes i associacions que mostraven l’ampli panorama del còmic actual i passat.

Les jornades van tenir un nodrit grup d’autors i autores convidats, com Manel Fontdevila, Luna Pan, MacDiego, Martín López Lam Soy Cardo, Nuria Tamarit, Rafa Vaquer, Borja González, Xulia Vicente, Luis NCT, Guillermo Mogorrón, Ángel Muñoz, Amelia Navarro, Juanjo Cuerda, Julio Serrano, José Fonollosa, Jordi Bayarri o Juanfer Briones, que van participar en trobades amb el públic i van dedicar les seues obres als assistents.

Durant els tres dies de jornades es van succeir 27 activitats, entre les quals s’han de citar els tallers infantils (en què van participar més de 100 xiquets i xiquetes) i les exposicions, com la dedicada a les obres d’Ana Peñas, Ángel Muñoz, Ricardo Vílbor, Juanjo Cuerda i Julio Serrano, amb mostra d’originals del seu treball, o l’exposició divulgativa Codi Còmic.

Fins 3 de novembre, a la Sala Oberta

A més, la Sala Oberta del Centre Cultural La Nau acollirà l’exposició ‘Àvies, inventores i vampires’, que s’acosta a l’obra de tres autors valencians i mostra la realitat i actualitat del còmic valencià, amb un potencial impressionant que es confirma dia a dia. Ana Penyas (València, 1987), Premi Nacional del Còmic 2018, presenta els originals de la seua guardonada obra Estamos todas bien; Ángel Muñoz (Quart de Poblet, 1978) és el dibuixant d’Objetivo Hedy Lamarr, realitzat juntament amb  Ricardo Vilbor  i Abel Pajares, de la qual es presenta també una selecció d’originals. Finalment, el dibuixant Juanjo Cuerda (Quart de Poblet, 1978) mostra el procés creatiu del còmic infantil Cecilia Van Helsing. La dieta del vampiro, realitzat sobre guions de Julio Serrano. L’entrada és lliure. Fins al 3 de novembre.