Més de 200 estudiants de primer curs d’Unisocietat participen en la trobada de benvinguda de la Nau

  • Vicerectorat de Sostenibilitat, Cooperació i Vida Saludable
  • 17 de maig de 2019
 
Imagen de la noticia

Aquest divendres 17 de maig el nou estudiantat d’UNISOCIETAT s'ha donat cita en el Centre Cultural La Nau. Els i les alumnes han realitzat una visita guiada i han assistit a la conferència de la catedràtica d'Ètica i Filosofia Política a la Universitat de València, Adela Cortina.

Els 250 alumnes que enguany han iniciat els seus estudis en Unisocietat han estat des de les 10:00 hores en la Nau, en una trobada en el qual han pogut intercanviar impressions entre les diferents seus, conéixer aquest edifici emblemàtic de la Universitat de València i, a més, assistir a la conferència de la catedràtica d'Ètica i Filosofia Política a la Universitat de València Adela Cortina, titulada Aporofobia, el rebuig al pobre. Els i les estudiants, dividits en grups, han realitzat una visita guiada al Paranimf de la Universitat, construït a mitjan segle XVII. També han visitat la Capella de la Nau, que va ser erigida en 1498 pel cèlebre arquitecte Pere Compte.

El Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat de la Universitat de València ha organitzat aquesta trobada en col·laboració amb els ajuntaments que enguany ofereixen nous cursos d’Unisocietat: Alzira, Bétera, L'Eliana, Riba-roja de Túria, Requena, Benetússer, Gandia i Ontinyent. L'activitat, així com el programa Unisocietat, compta amb la col·laboració de la Diputació de València i el patrocini de Caixa Popular (en deu seus), així com de Caixa Ontinyent (en la capital de la Vall d'Albaida) i Banc Santander (a Gandia).

El vicerector de Projecció Territorial i Societat, Jorge Hermosilla, en representació de la rectora Maria Vicenta Mestre, ha donat la benvinguda a l'estudiantat a la Universitat de València i ha destacat que Unisocietat “evidencia el compromís de la Universitat amb el seu entorn territorial” i ha assegurat que és un programa “oportú perquè la Universitat té l'oportunitat d'acostar-se a aquelles persones que volen formar-se però que per diverses qüestions com la distància no poden. Es tracta d'una modalitat més de territorialització”.

En l'actualitat, el programa Unisocietat recull més de 1.700 estudiants distribuïts entre 12 seus: Bétera i Riba-roja de Túria (des del curs 2018-2019), Alzira i Benetússer (des de 2016-17), Paterna i Requena (des de 2015-2016), l'Eliana (des del curs 2014-15), Cullera, Massamagrell i Quart de Poblet (des del 2013-14), Ontinyent (des del 2011/12) i Gandia (des de 2007/08, on el programa es denomina UniMajors -per a majors de 50 anys-).