Més de 5.000 persones visiten Expociència 2017 al Parc Científic de la Universitat de València

  • 26 de maig de 2017
 
Expociencia

Més de 5.000 persones s’han apropat aquest dissabte (27) al Parc Científic de la Universitat de València per a celebrar la IX edició d’Expociència. Els visitants han gaudit de les més de huitanta activitats lúdiques al voltant de la ciència, la tecnologia i la innovació, proposades pels investigadors dels instituts de recerca de la Universitat i del CSIC, així com de les empreses que conviuen en aquest espai per a la innovació.

Expociència és la jornada de portes obertes del Parc Científic, l’ecosistema d’Innovació de la Universitat de València i un lloc on científics i empresaris treballen per tal de fer efectiva la transferència del coneixement a sector productiu i a la societat. Com cada any, el Parc organitza la seua festa de la ciència, la tecnologia i la innovació, amb la finalitat de mostrar al públic la seua activitat investigadora. I ho fa d’una manera festiva al llarg del matí d’un dissabte del mes de maig.

Enguany, l’organització ha preparat més de 80 propostes lúdiques i divulgatives a l’abast de tothom. A més de les activitats que els instituts de recerca, les empreses i l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria (ETSE) ofereixen cada any, la festa compta amb la participació de diferents centres i departaments del Campus de Burjassot, així com de la Fira Experimenta. 

A aquesta novena edició s’incorpora la participació de l’Institut de Biologia Integrativa de Sistemes (I2SysBio), un nou centre mixt d’Investigació de la Universitat de València y del CSIC, centrat en el camp dels sistemes biològics complexos; i de l’empresa Analog Devices, ambdós organitzacions ubicades al Parc Científic.

Tallers de física, química, astronomia, biologia, robòtica, oferiran al visitant la possibilitat d’immergir-se en el vessant més màgic de la ciència, recreant jardins cristal·lins, observant l’Univers des de les profunditats de la mar, o exercint de policia científica en un crim al laboratori de genètica. Es podrà dibuixar en 3 Dimensions o iniciar-se en la gastrociència a la manera dels grans xefs, preparar un Blandiblú, llançar de coets, jugar amb robots de Lego, observar les cèl·lules o detectar radioactivitat ambiental. La jornada acollirà el lliurament de Premis del projecte Natura, una iniciativa dirigida a estudiants de secundària per a l’elaboració de projectes de ciències naturals enfocats a alumnes de primària, organitzada per la Facultat de Biològiques de la Universitat de València.

Els visitants podran també esbrinar la manera d’arribar a ser un gran científic, com els qui treballen a l’Agència Espacial Europea o al Gran Accelerador de Partícules; o els qui es dediquen a la conservació de la biodiversitat, l’eficiència energètica i el medi ambient. Perquè molts d’aquests treballen al Parc Científic i estaran a Expociència a l’abast de tothom.

Expociència 2017 dedicarà un espai a commemorar la Capitalitat Mundial de l’Alimentació Sostenible, ostentada enguany per la ciutat de València per nomenament de la FAO. Per a tal finalitat, la jornada comptarà amb la col·laboració de l’Ajuntament de València i amb les propostes de l’IATA (Institut d’Agroquímica i Tecnologia dels Aliments) i de les clíniques de la Universitat, gestionades per la Fundació Lluís Alcanyís. En aquest entorn dedicat a l’alimentació sostenible, Expociència rebrà també la visita de ‘La Tira de Comptar’, tota una institució en la comercialització de productes frescos de l’Horta, que té els seus orígens al segle XII i un valor patrimonial per als valencians a l’altura del Tribunal de les Aigües.

Organitzada pel Parc Científic, Expociència rep cada any la visita de milers de visitants i compta amb la col·laboració de la pròpia Universitat de València i del Consejo Superior de Investigaciones Científicas  (CSIC), així com amb el suport de la Generalitat Valenciana.

L’organització recomana l’ús del transport públic. 

Més informació a  www.expociencia.org 
https://www.facebook.com/expociencia.pcuv