Més de 600 estudiants visiten hui la Facultat de Ciències Matemàtiques per a la prova Cangur 2017

  • 30 de març de 2017
 
Imagen de la noticia

Més de 600 estudiants visiten hui dijous la Facultat de Ciències Matemàtiques de la Universitat de València per a participar en la prova Cangur 2017. Els estudiants procedeixen dels centres de Secundària de Riba-roja del Túria, San Antonio de Benagéber, Llíria, Manises, Moncada, Paterna i Quart de Poblet. Tots ells cursen tercer i quart d’ESO i de primer i segon de Batxillerat.

L’associació internacional Le Kangourou sans frontières (KSF) té com a objectiu difondre la cultura matemàtica per tots els mitjans al seu abast i, en particular, per l'organització d'un joc-concurs anual que es desenvoluparà el mateix dia en totes les nacions participants. L'objectiu d'aquesta iniciativa és estimular i motivar tants alumnes com sigui possible i contribuir a la popularització de les matemàtiques entre els joves. Es recolza en una participació massiva en un esdeveniment científic i assegura una àmplia base popular a aquesta activitat. El concurs vol atreure el màxim nombre de participants sense cap objectiu de selecció nacional ni de comparació entre països.

L'organització local compta amb representació de la Universitat Jaume I, de la Universitat Politècnica (amb les seus del Campus de Vera, de Gandia i d'Alcoi), de la Universitat d'Alacant i de la Universitat de València, i amb la col·laboració de la Societat d'Educació Matemàtica Al-Khwarizmi.

En tot l'àmbit territorial hi haurà enguany un rècord de 8710 estudiants dels sis nivells, que van des de 1r d'ESO fins a 2n de Batxillerat.

La cerimònia de lliurament de premis, que és rotatòria entre les universitats participants, se celebrarà enguany al Paranimf de la Universitat de València, dijous 25 de maig, coincidint amb les celebracions del cinquantenari dels estudis de matemàtiques a la Universitat de València.