Més de 600 experts participen en el XIV Congrés d’Antropologia Social i Cultural

  • 4 de setembre de 2017
 
Cartel XIV Congrés d’Antropologia

Més de 600 persones participen, del dia 5 al 8 de setembre, en el XIV Congrés d’Antropologia d’Antropologia Social i Cultural, que se celebra a la Facultat de Ciències Socials de la Universitat de València. Es tracta del principal congrés estatal, que es desenvolupa sota el lema Antropologies en Transformació: sentits, compromisos i utopies’.

En 26 simposis es reflexionarà per a comprendre el món actual i, especialment, la situació generada en el context de crisi sistèmica i la multiplicitat de propostes i moviments socials globals de superació i transformació utòpica que han sorgit aquests anys i que inclouen idees i pràctiques que han incorporat, gradualment, les diversitats i els sistemes de coneixement locals i/o alternatius, com a ingredients necessaris per a la seua potenciació com a moviments intrínsecament universals. El repte de l'antropologia enfront d'aquest fenomen sembla ser contribuir a la desmonopolització del pensament social dominant, desvetllant les alteritats, però sense renunciar a una manera universal d'intel·ligibilitat que les faça eficaces.

El congrés s'ha organitzat sobre els principis de sostenibilitat, igualtat i solidaritat pel que s'han cuidat tots els detalls relatius a igualtat de gènere, respecte pel medi ambient i atenció a persones amb discapacitat i el suport a persones en exclusió, entre altres. A més dels simposis, l'esdeveniment comprèn ponències plenàries i un programa d'actes paral·lels i activitats culturals que conté, entre altres coses, la plantà i cremà d'una falla, una partida de pilota al carrer, una visita al Cabanyal, la visita a la València republicana, la visita al Micalet, l’exposició “Joan F. Mira. L’ofici de mirar i escriure” o una taula rodona sobre orxata i una degustació d'aquesta. Així, el congrés ofereix a els qui participen diverses experiències que els aproximen a la ciutat com a context.

En el congrés participa el Museu Valencià d’Etnologia, la Federació d'Associacions d'Antropologia de l'Estat Español (FAAEE), l'Associació Valenciana d'Antropologia (AVA), la Facultat de Ciències Socials, els vice-rectorats de Cultura i Igualtat i de Participació i Projecció Territorial, el Departament de Sociologia i Antropologia Social de la Universitat de València, la Universitat d'Alacant, la Universitat Miguel Hernández, la Universitat Politècnica de València, la Institució Alfons el Magnànim, la Diputació de València, l'Ajuntament de València, la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Cooperativa Consum, el Consell regulador Orxata de Xufla València, el Museu de la Festa d’Algemesí i Caixa Popular.

Més informació:  http://congresoantropologiavalencia.com/ca