Resultats de les eleccions a representants d’estudiants de la Universitat

  • Gabinet de la Rectora
  • 22 de novembre de 2019
 

El Bloc d’Estudiants Agermanats (BEA) és la candidatura amb major nombre de claustrals, seguida per Saó i Unió d’Estudiants Valencians, amb el 100% escrutat.

El recompte definitiu dels resultats electorals de les eleccions a representants d’estudiants de la Universitat de València donen de moment 26 claustrals a la candidatura del BEA, guanyant un claustral més respecte als comicis de 2017, segons el recompte oficial de la Junta Electoral

Els resultats provisionals donen a la candidatura de Saó 16 claustrals, tres menys que en les anteriors eleccions, mentre que Unió d’Estudiants Valencians augmenta de 5 a 10 representants. Les següents candidatures amb major número de claustrals són Estudiantes en Lucha amb cinc, formació que entra per primera vegada, CREA amb tres, i amb dos representants cadascun Acontracorrent, Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) i Delegació d’Alumnes de Medicina (DAM).

Altres candidatures que han obtingut representació al Claustre de la Universitat són ADINU (1), Anem Doctorants (1), Estudiants d’Infermeria i Podologia (BEA-ASVEP) (1), Grupo Universitario Abierto Independiente (GUAI) (1), Lliure(ment) (1), Magisteri Decideix (1), Saó-Ontinyent (1), Sin beca, Sin contrato, ¿Sin futuro? (1) y Unidos por el Avance (1).

N’hi ha que destacar que huit candidatures han aconseguir els seus claustrals en sols un centre. Aquests són Grupo Universitario Abierto Independiente (GUAI) i CREA de la Facultat de Dret, DAM de la Facultat de Medicina, ADINU en Farmàcia, Anem Doctorands, Sin beca, Sin contrato, ¿Sin futuro? i Unidos por el Avance han obtingut un representant per l’Escola de Doctorat, Magisteri Decideix un claustral pel mateix centre, per la Facultat de Ciències Socials ha eixit Lliure(ment) Estudiants d’Infermeria i Podologia (BEA-ASVEP) per dita facultat.

Eleccions de representants d'estudiants

Més de 48.000 estudiants de la Universitat de València podran elegir hui dijous, 21 de novembre, entre un total de 76 candidatures, impulsades per 18 col·lectius de la Universitat, a les eleccions a representants d’estudiants al Claustre, a les Juntes de Centre i nombroses assemblees de representants (ADR).

El Claustre és el màxim òrgan de representació de la Universitat. Presidit per la rectora M. Vicenta Mestre, els seus membres són els encarregats d’aprovar els criteris generals de la política universitària.

D’acord amb la Llei d’Universitats i els Estatuts de la Unviersitat de València, el Claustre està format per 300 membres. D’aquests, 195 són escollits pel professorat, 30 els trien el Personal d’Administració i Serveis, i 75 membres són elegits pels estudiants a través de les eleccions d’estudiants.

Així mateix, hui també es renoven els representants estudiantils a les Juntes de Centres, els òrgans de govern de cada facultat. Aquestes juntes són les encarregades d’escollir al degà o degana o proposar nous títols, entre d’altres funcions. En aquestes juntes, l’alumnat té una representació del 30%.

Des de l’11 de novembre les diferents candidatures han desenvolupat una campanya electoral per exposar les seues idees, i els principals grups participaren en un debat emés en directe i que pots tornar a vore en la web de MediaUni.

Un total de 48.100 estudiants de la Universitat de València estan cridats a participar en aquest procés electoral. D’aquesta xifra, 38.980 són estudiants de grau, 6.113 de màster i 3.007 de doctorat. El cens electoral està format per 29.952 dones i 18.148 homes, que exerciran el seu dret a vot en els 19 col·legis electorals (18 centres més l’Escola de Doctorat) repartits en els campus.

Cobertura de les eleccions

Ahir a la nit, l 'àrea comunicació de la UV en col·laboració amb la junta electoral va avançar l'escrutini al web per primera vegada en la història de les eleccions d'estudiants, a partir de les dades facilitades pels deganats i direccions de les Facultats i centres.

Aquesta acció va en línia amb les accions realitzades per proporcionar informació a la comunitat universitària durant la precampanya electoral, com el microsite desenvolupat per la UWM que ha proporcionat informació sobre candidatures, calendari electoral, normatives i procediment de votació, així com el debat electoral que per primera vegada ha tingut lloc a les elecions d'estudiants retransmès en directe pel Taller de Audivisuales, que també ha retransmès la compareixença de la presidenta de la Junta Electoral informant dels resultats oficials provisionals.

Més informació:

Arxivat en: Claustre