Més de tres-centes mil persones han visitat l’exposició ‘Paisatges turístics valencians, valuosos, valorats’

  • Vicerectorat de Sostenibilitat, Cooperació i Vida Saludable
  • 25 de desembre de 2017
 
Inauguració de l'exposició al Museu de les Ciències
Inauguració de l’exposició al Museu de les Ciències.

La Universitat de València i l’Agència Valenciana del Turisme van inaugurar a la Ciutat de les Arts i les Ciències aquesta exposició el 12 de juliol, i des d’aleshores l’han visitada un total de 308.090 persones. La col·lecció, que continuarà oberta fins al 9 d’abril del 2018, pretén mostrar al visitant com la Comunitat Valenciana és una terra de contrastos caracteritzada pels seus paisatges.

Un intens flux de visitants acudeix diàriament a l’exposició Paisatges turístics valencians, valuosos, valorats. Des que en juliol passat va obrir les seues portes, més de tres-centes mil persones s’han acostat a conéixer aquesta singular mostra. El mes amb més afluència de públic va ser agost, quan es van comptabilitzar 110.000 visitants. Els mesos de juliol, setembre, octubre i novembre va haver-hi un flux mitjà mensual pròxim a cinquanta mil persones.

La mostra ofereix al visitant la possibilitat de participar en una anàlisi del paisatge de la Comunitat Valenciana, a més de compartir les seues diferents tipologies a través dels cinc sentits. Paisatges turístics valencians, valuosos, valorats compta amb fotografies, audiovisuals, pantalles tàctils, jocs com ara puzles, maquetes… Instruments mitjançant els quals es pretén reivindicar el valor del paisatge, no sols com a imatge estàtica, sinó també com a territori viscut i d’experiències.

La mostra està dividida en quatre àmbits. En el primer es fa una aproximació a la definició de paisatge mitjançant una Sandbox i mapes interactius que pretenen fer reflexionar el visitant sobre el que entén per turisme i paisatge. En el segon espai, a través d’una projecció de gran format, s’analitzen els valors patrimonials territorials que doten de caràcter un paisatge, com ara el seu patrimoni material i immaterial, natural, economia, etc. La tercera part se centra en la definició de paisatge més enllà de la fotografia: un paisatge d’experiències, per a ser viscut, on les sensacions són les protagonistes. En aquesta secció el visitant pot interactuar amb pantalles tàctils, fotografies, fitxes, audiovisuals, jocs, maquetes en 3D, rèpliques de peces arqueològiques, etc. El quart i últim àmbit té com a objectiu explicar el cap a on volem anar, pretén conduir el públic cap a un turisme on la clau siga la vivència, escapar de la imatge fixa i experimentar la realitat del paisatge.

El vicerector de Participació i Projecció Territorial, Jorge Hermosilla, ha assenyalat que Paisatges turístics valencians, valuosos, valorats es presenta com “una forma de redescobrir el paisatge valencià des de l’experiència, una mostra interactiva, amena i divertida que ofereix la possibilitat d’aprendre en família, la qual cosa explica que l’hagen visitada ja més de tres-centes mil persones”. L’exposició sorgeix d’una col·laboració entre la Universitat de València, a través del Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial, l’Agència Valenciana del Turisme, Cacsa i Avanqua. Els organitzadors confien que seran molts més els visitants que s’acosten a conéixer aquesta mostra fins al 9 d’abril en la primera planta del Museu de les Ciències, a la Ciutat de les Arts i les Ciències.

Galeria d'imatges