Mig miler de persones i més de 40 empreses aposten pel seu futur al Fòrum d’Ocupació i Emprenedoria de l’ETSE

  • Fundació General UV
  • 10 de maig de 2019
 
La rectora Maria Vicenta Mestre, en la seua visita a l'estand d'UVocupació.
La rectora Maria Vicenta Mestre, en la seua visita a l'estand d'UVocupació.

El Fòrum d’Ocupació i Emprenedoria de la Universitat de València va acollir aquest dijous, 9 de maig, en el marc del Talent Fest de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria (ETSE), els estands de més de 40 empreses que visitaren mig miler de persones, les quals van tindre l’oportunitat d’optar a una oferta de 60 llocs de treball per als graus impartits en el centre. L’encontre comptà amb la presència de la rectora de la Universitat de València, Maria Vicenta Mestre.

“Els fòrums d’ocupació, un tipus d’activitat amb ja certa trajectòria a la nostra universitat i que l’actual equip rectoral vol impulsar al màxim, són importantíssims i una excel·lent oportunitat per a fomentar la proximitat entre l’alumnat i les empreses. Aquesta és la millor via per a la inserció laboral entre els i les professionals que formem i el mercat laboral”, va apuntar la rectora.

En la seua visita institucional al Fòrum, Maria Vicenta Mestre va estar acompanyada per la vicerectora d’Ocupació i Programes Formatius, Adela Valero; el coordinador general de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Sostenible de l’Ajuntament de València, Julio Olmos; el secretari autonòmic d’Ocupació i director general de LABORA, Enric Nomdedéu; la directora de l’ETSE, Paula Marzal; i la directora d’UVocupació, Marisa Quintanilla.

60 vacants
Les més de 40 empreses participants en la darrera fira d’ocupació del curs oferiren 60 vacants, a través del portal d’ocupació de la Universitat de València http://www.uv.es/bolsadetrabajo, a ocupar pels perfils tècnics que aporten les titulacions de grau en Enginyeria Electrònica Industrial, Enginyeria Electrònica de Telecomunicació, Enginyeria Informàtica, Enginyeria Multimèdia, Enginyeria Telemàtica, Enginyeria Química i Ciència de Dades, a més dels màsters universitaris en Enginyeria Ambiental; Enginyeria Electrònica; Enginyeria de Telecomunicació; Bioinformàtica; Enginyeria Química; Ciència de Dades; i Tecnologies Web, Computació en el Núvol i Aplicacions Mòbils.

L’objectiu d’aquest esdeveniment es va centrar en proporcionar un contacte directe entre les empreses i l’estudiantat dels últims cursos d’Enginyeria al llarg d’una jornada en què importants firmes van tindre l’oportunitat d’acostar la seua activitat, processos de selecció i pràctiques estudiantils a les futures enginyeres i enginyers, així com captar el talent que necessiten.

Enguany, l’assistència empresarial va batre les xifres de l’any passat amb la presència d’un 10 per cent més de companyies: prova de que els estudis relacionats amb l’Enginyeria i la Ciència són els que menys atur han sofert en els darrers anys i de la gran demanda de professionals que existeix per part dels ocupadors. Aquestes empreses procedien d’una desena de sectors com ara programació de software i edició de programes informàtics, electrònica, telemàtica, disseny de videojocs, telecomunicacions, big data, desenvolupament d’equips i xarxes de transmissió de dades, telefonia mòbil i internet, consultoria informàtica, química o activitats mediambientals.

Hi participaren AIMPLAS. Instituto Tecnológico del Plástico, Alfatec Sistemas, Analog Devices, Àpunt Media TV, Arca Telecom, Autis Ingenieros, Capgemini, la Càtedra de Cultura Empresarial de la Universitat de València, Cecotec, Celestica, Civired, Dacsa, Dam, Das Photonics, Edicom, Everis, Faurecia, Fermax, Ford, Fundació Universitat Empresa de la Universitat de València-ADEIT, Indra, La Tribu Animation, LABORA. Servei Valencià d’Ocupació i Formació, Leading Management Technology, Mahle Electronics, Maxlinear Hispania, NCC Group, Nunsys, Órbita Ingeniería, Parc Científic de la Universitat de València, Pavasal, Power Electronics, Quimacova, S2 Grupo, Sagitaz – Zoho, Sopra Steria, Torrecid, Twoweeks. UPV, València Activa. Ajuntament de València, Wise Blue i Würth Electronik.

Programa d’activitats
El saló de graus Joan Pelechano va ser l’escenari on es desenvolupà el programa de conferències amb la presentació de la directora de l’Escola i les intervencions del coordinador de l’Àrea d’Ocupació d’UVocupació, Jesús Soret, que parlà sobre les pràctiques externes com a clau per a la inserció laboral; de la tècnica d’Orientació Laboral d’UVocupació, Isabel Gosálvez, qui abordà qüestions d’estratègia i marca personal; i de Marisa Quintanilla com a moderadora d’una taula redona que reflexionà al voltant de la cerca de talent per part de les empreses.

La jornada va cloure amb un espai de networking que facilità la conversa entre l’estudiantat i els responsables de recursos humans de les empreses per a conéixer de prop els processos de selecció de les noves incorporacions. Tot allò, amenitzat per la Ràdio de l’ETSE dins d’un dia festiu.

Tant l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria com el servei d’UVocupació, inscrit en la Fundació General de la Universitat de València, es van mostrar satisfets amb la important acollida d’aquesta jornada que va tancar el calendari del Fòrum del curs 2018/2019.

Més informació: