Miguel Ángel Torregrosa, nou representant espanyol de la ENAS

  • Servei d'Esports
  • 22 de novembre de 2019
 
Delegació Espanyola ENAS Trento 2019
Delegació Espanyola ENAS Trento 2019

Miguel Ángel Torregrosa Cabrera, tècnic del Servei d’Educació Física i Esports de la Universitat de València, ha estat elegit representant espanyol en la Xarxa Europea de Serveis d’Esport Universitaris (ENAS, per les seues sigles en anglés), en el marc del vint-i-dosé fòrum d’aquest organisme, celebrat en la Universitat de Trento (Itàlia) entre els passats dies 3 i 8 de novembre.

El fòrum i l’assemblea general es van celebrar amb el títol de la innovació digital en l’esport universitari.

Miguel Ángel Torregrosa declara que “l’esport és part integral de la vida universitària, promou el benestar social, mental i físic dels estudiants; contribueix a la missió de l’educació universitària ensenyant habilitats d’aprenentatge per a tota la vida, com el treball en equip, la direcció i els valors de la comunitat”. “L’ENAS fomenta el desenvolupament de l’esport per a tots en les universitats”, afegeix Torregrosa.

ENAS i la promoció de l’activitat física de l’esport d’educació superior

La Xarxa Europea de Serveis d’Esport Universitaris (XESEU) és una aliança internacional no governamental amb un interés comú en la promoció de l’activitat física i de l’esport universitari. La XESEU va ser fundada en 1997 a Chambéry (França). Actualment té associades més de cent vint institucions de vint-i-un països d’Europa.

L’esport universitari a Europa s’organitza de manera diferent en cada país i aquesta diversitat fa que siga important tindre objectius comuns. Com senyala Torregrosa, “ENAS és un element integrador del moviment europeu, perquè treballa juntament amb socis clau per a donar oportunitats a les institucions associades per a compartir experiències que els ajuden en el seu desenvolupament”.

Sobre el paper de la representació i les seues funcions, Torregrosa apunta, “l’ENAS, a través del seu comité executiu, treballa amb els representants nacionals per atendre les diferències locals, que han de ser tingudes en compte”. El suport local es considera rellevant per a aconseguir els objectius següents: Donar a conéixer la XESEU; promoure actes i iniciatives de la XESEU; mantindre i desenvolupar connexions nacionals per a enfortir l’abast i la rellevància de la XESEU; informar la XESEU sobre el desenvolupament local; enfortir la veu dels membres de la XESEU en el país, representar els punts de vista locals i compartir les pràctiques locals; destacar els exemples locals que puguen beneficiar les institucions associades a la XESEU en general; assessorar la XESEU en matèries i assumptes que puguen ser del seu interés.

Torregrosa destaca que “és una gran oportunitat per a treballar per aconseguir els objectius de desenvolupament sostenible en els àmbits d’actuació de l’activitat física i l’esport”.

La digitalització i les universitats

Miguel Torregrosa conclou dient que “el fòrum de Trento va donar l’oportunitat de conéixer les noves tecnologies digitals que estan portant a la nostra societat grans transformacions, reestructurant el nostre entorn, la nostra forma de pensar i la forma com fem les coses i plantejant-nos l’objectiu de futur immediat, els Millennials, que obliguen les universitats, inclosos els serveis d’esport, a estar preparats per a rebre’ls d’acord amb les capacitats digitals dels estudiants”.