Miguel Gimeno, elegit membre del consell de l’European Law Institute

  • Gabinet de Premsa
  • 27 de setembre de 2019
 
Miguel Gimeno Ribes
Miguel Gimeno Ribes

El professor de Dret Miguel Gimeno Ribes ha sigut elegit membre del consell del European Law Institute (ELI). La votació es va celebrar el passat 5 de setembre en el marc de l'assemblea general que integra a 1500 membres. De manera similar al centenari American Law Institute, es tracta d'una associació de juristes dedicada a l'elaboració de lleis model i altres projectes normatius.

El consell està format per 56 membres que tenen un mandat de quatre anys. En l'elecció d'aquest mes, es va escollir a la meitat dels que l’integren. Entre els membres que conformen el consell es troba una representació de juristes de les diferents nacionalitats, tradicions jurídiques i professions, dins dels quals s'integren jutges i jutgesses i magistrats i magistrades de tribunals ordinaris i constitucionals, notaris i notàries, advocats i advocades i acadèmics i acadèmiques.

Miguel Gimeno Ribes és professor de Dret mercantil en la Universitat de València, a la qual es va incorporar després de la seua etapa com a investigador sénior a l'Institut Max Planck de Munic. Compta amb més de quaranta publicacions en Dret de societats, de contractes i del mercat de valors, matèries de la seua especialitat en què incorpora la perspectiva comparada i europea. En l’actualitat és l'investigador principal d'un projecte sobre l'exercici de drets dels accionistes de societats cotitzades en el mercat interior.

L’enllaç al nomenament que va tindre lloc després de la votació pot consultar-se ací.

L’enllaç a la composició actual del consell (amb els curricula de les persones que el conformen) pot consultar-se ací.

 

 

 

Més informació: