La millora de la qualitat de les propostes, clau per a obtindre finançament europeu per a projectes d’economia circular

  • Gabinet de Premsa
  • 20 de novembre de 2019
 
Participants en el taller
Participants en el taller

L’Edifici d’Instituts d’Investigació del Campus de Tarongers de la Universitat de València ha acollit hui dimecres un taller pràctic concebut per donar a conéixer i facilitar l’accés als programes europeus de finançament en matèria d’economia circular.

En el marc de les activitats formatives de la Càtedra de Transformació del Model Econòmico: Economia Circular en el Sector de l’Aigua, impulsada per la Universitat de València i la Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic, el taller s’ha adreçat a les entitats públiques i privades, administracions locals, centres de recerca, empreses i, en definitiva, a tots aquells agents socials interessats a promoure i implementar projectes d’economia circular. Durant el taller s’han abordat les fases d’elaboració de projectes, els requeriments específics de cada programa i s’han oferit pautes i recomanacions.

A la jornada, el consultor en gestió de projectes europeus Carlos Agustí ha destacat la formació dels sol·licitants com a clau per aconseguir finançament en els programes europeus: “en primer lloc, és fonamental l’anglés per a presentar qualsevol projecte, i d’altra banda, cal conéixer bé altres experiències de projectes presentats, perquè el problema que tenim a Espanya i Itàlia és que tenim un gran diferencial respecte a altres països quant al resultat de les sol·licituds, només ens n’aproven un 10%, i cal aprendre de totes les experiències”. En definitiva, “necessitem millorar la qualitat de les propostes”. Així mateix, Agustí ha assegurat que moltes convocatòries estan obertes “més enllà de les empreses, des de les associacions als ajuntaments i altres tipus d’organitzacions: és imprescindible que tothom estiga atent a les convocatòries”. D’altra banda, el consultor ha recomanat triar socis internacionals dels països de l’Est “perquè hi ha un criteri de coherència geogràfica i des de l’Est no es presenten tants projectes com des d’ací”.

Al seu torn, Julio Sanchis, cap del Servei de Suport Tècnic als Programes Operatius de la Direcció General de Fons Europeus de la Generalitat Valenciana, ha informat sobre les distintes convocatòries d’ajudes que la Unió Europea financia a la Comunitat. En concret, s’ha presentat una convocatòria adreçada a centres tecnològiques en col·laboració amb empreses i una altra per a clusters empresarials sobre Indústria 4.0 i economia circular, aquesta darrera no finançada amb fons europeus. Finalment, Sanchis ha donat uns consells per a trobar convocatòries de projectes d’economia circular de la Comissió Europea.

Més informació:

Arxivat en: Càtedres