Millorar el rendiment de les ciclistes, objectiu d’un grup d’investigació

  • Gabinet de Premsa
  • 7 d’octubre de 2019
 
Membres de Redicym
Membres de Redicym

Un grup d'investigació liderat per la Universitat estudiarà la millora del rendiment esportiu de les ciclistes espanyoles des de diverses perspectives (biomecànica, fisiologia, psicologia). A més, obrirà una línia d'investigació i desenvolupament industrial, on es treballarà en la millora del producte esportiu orientat a les característiques de la dona, passant per la indústria de fabricants de bicicletes i complements, fins a la indústria del joguet. Aquestes són algunes de les línies d'investigació en ciclisme i dona, fruit de la primera jornada de treball de la Xarxa Espanyola d'Investigació del Rendiment Esportiu en Ciclisme i Dona (REDICYM). El projecte està coordinat per Alberto Encarnación Martínez i Pedro Pérez Soriano, membres del Grup d'Investigació en Biomecànica Esportiva (GIBD) de la Universitat de València i professors del Departament d'Educació Física i Esportiva.

La reunió es va celebrar el passat 27 de setembre en el Campus d’Ontinyent de la Universitat. Un altre dels compromisos aconseguits en la jornada va ser l'organització de l'I Congrés REDICYM per a l'any 2020, en el qual s'exposarà el coneixement científic actual entorn del rendiment esportiu en ciclisme des d'una perspectiva de gènere.

A aquesta primera jornada assistiren investigadores i investigadors de totes les universitats que conforman REDICYM: Jose Ignacio Priego, Cristina Blasco i Inmaculada Aparicio (Universitat de València - Departament Educació Física i Esportiva i Departament de Fisiologia); Juan García López (Universitat de Lleó); Pablo Floría (Universitat Pablo de Olavide de Sevilla); Gil Serracolí (Universitat Politècnica de Catalunya); Linda Chung (Universitat Catòlica de Múrcia); Martin Lewis (University of Derby, Reino Unido); i Diana Ximena Martínez (Institució Universitària Escola Nacional de l’Esport, Colòmbia); així com també Ventura Ferrer Roca (Centre d’Alt Rendiment -CAR- de Sant Cugat).

Aquest projecte està finançat pel Consell Superior d'Esports i compta amb una web on es presentarà el treball realitzat, les característiques de la Xarxa, els objectius i es presentarà a cada membre que compon la mateixa. (https://www.redicym.es/).