Mónica Giménez, investigadora de la Universitat de València, Premi Talent Jove de la Comunitat Valenciana

  • Fundació Parc Científic
  • 7 de febrer de 2019
 
Mónica Giménez

Mónica Giménez Marqués, de l'Institut de Ciència Molecular, acaba de rebre el VI Premi Talent Jove de la Comunitat Valenciana en la categoria de Ciència per la seua trajectòria com a jove investigadora. Convocats per Editorial Premsa Valenciana i Bankia, el premis tenen com a objectiu donar suport al desenvolupament de la societat valenciana a través del reconeixement de les seues joves promeses.

La jove investigadora valenciana ha destacat en els últims anys per la qualitat del seu treball. Ha realitzat diferents estades postdoctorals, primer a l’Institut Lavoisier de Versailles i a continuació a l’Institut des Materiaux Poreaux de Paris, després de rebre diferents beques com la VALi+d de la Generalitat Valenciana i la prestigiosa beca postdoctoral europea Marie-Sklodovska Curie. A més, Mónica va ser seleccionada per a assistir a la trobada 67th Lindau-Nobel meeting, on joves investigadors són convidats a compartir impressions amb premis Nobel, i ha sigut finalista de premis com el “Suschem” de Joves Investigadors Químics.

Recentment s'ha incorporat a l'Institut de Ciència Molecular de la Universitat de València, al Parc Científic, com a investigadora Juan de la Cierva. La seua investigació se centra en l'estudi de materials avançats híbrids porosos que presenten aplicacions en camps molt diversos com la biomedicina, l'energia o el medi ambient. Per a Giménez Marqués, aquest reconeixement suposa un impuls a la seua trajectòria que espera contribuïsca a consolidar la seua carrera científica.