Les mostres itinerants de la Universitat de València sobre ‘running’ i festes tradicionals s’exposen a Setaigües i a Paterna

  • Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat
  • 31 de juliol de 2018
 
L'exposició ‘Les Festes Tradicionals del Territori Valencià’ (imatge d'arxiu).
L’exposició ‘Les Festes Tradicionals del Territori Valencià’ (imatge d’arxiu).

A partir del dimecres 1 d’agost la mostra ‘Territori valencià, territori runner’ es podrà visitar al Saló d’Actes de l’Ajuntament de Setaigües. I l’exposició ‘Les Festes Tradicionals del Territori Valencià’ estarà oberta al públic a Paterna, al Gran Teatre Antonio Ferrandis, també a partir de dimecres.

La mostra Territori valencià, territori runner, que es podrà visitar a Setaigües fins al 31 d'agost, realitza una radiografia acurada i científica de la situació actual del running, de les seues capacitats i reptes de futur. En aquesta exposició, comissariada pel professor de la Universitat Víctor Agulló, han participat quaranta-hui autors, la majoria docents i investigadors/es de la Universitat de València, però també signen els panells atletes, historiadors esportius, entrenadors o periodistes, tots especialistes en running. Aquesta nombrosa participació imprimeix a l’exposició un caràcter multidisciplinari i polièdric, la qual cosa permet que s’aborde el fenomen del running des d’una àmplia varietat d’òptiques com ara la salut, la fisiologia, la qualitat de vida, la nutrició, la prevenció de lesions, la psicologia, entre altres.

L’exposició Les Festes Tradicionals del Territori Valencià estarà oberta al públic des de l’1 d’agost al Gran Teatre Antonio Ferrandis de Paterna, on es podrà visitar fins al 28 del mateix mes. Aquesta mostra pretén acostar a la societat local valenciana el patrimoni festiu del territori a través de textos explicatius, mapes i material gràfic cedit per diversos ajuntaments, institucions i associacions. Els textos que acompanyen els trenta-quatre panells han sigut elaborats per l’equip tècnic de la Unitat de Suport d’aquest Vicerectorat a partir dels quatre volums de la publicació Calendari de Festes de la Comunitat Valenciana, un projecte dirigit en el seu moment per Antonio Ariño i Vicente L. Salavert (Universitat de València).

Ambdues mostres han sigut produïdes a iniciativa del Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat de la Universitat de València i finançades per Caixa Popular i per la Direcció General de Cultura i Patrimoni (la mostra sobre festes tradicionals) i la Direcció General d’Esports (la mostra sobre el running).

Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies