Música, biotecnologia o matemàtiques en les conferències d’Unisocietat del mes de desembre

  • Vicerectorat de Sostenibilitat, Cooperació i Vida Saludable
  • 5 de desembre de 2018
 
Imagen de la noticia

El programa de conferències té com a objectiu complementar el curs acadèmic d’Unisocietat, que és gratuït i obert a la resta de la ciutadania del municipi i el seu entorn. Les dotze seus d’Unisocietat (Alzira, Bétera, Benetússer, Cullera, l’Eliana, Massamagrell, Paterna, Quart de Poblet, Requena, Riba-roja de Túria, Ontinyent i Unimajors Gandia) acolliran ponències d’aquest cicle formatiu organitzat pel Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat.

El 4 de desembre, Cullera va acollir la primera conferència del mes de desembre. María Jesús Perales (Departament de Mètodes de Recerca i Diagnòstic en Educació) i Jean Rwiyalilira van oferir la ponència Música i interculturalitat: la percussió ens acosta a Àfrica.

Les conferències d’Unisocietat arriben el 12 de desembre a Bétera, Benetússer i Gandia. El municipi del Camp de Túria, Bétera, rebrà Emilia Matallana (Institut de Biologia Integrativa de Sistemes), que impartirà la ponència Biotecnologia: en la teua vida, diàriament. Benetússer albergarà la conferència Selecció sexual: amor o interés en l’elecció de parella, a càrrec d’Emilio Barba (Departament de Microbiologia i Ecologia). Mentre que Gandia rep Jesús Alcolea (Filosofia), qui oferirà la xarrada Viure i pensar amb el cinema.

El 13 de desembre Massamagrell, Paterna, Ontinyent i Riba-roja de Túria acullen les seues conferències. El professor Adrià Besó (Història de l’Art) estarà a Massamagrell on analitzarà els paisatges valencians i la formació de la seua imatge cultural. Carlos Flores (Dret Constitucional, Ciència Política i de l’Administració) abordarà a Paterna La reforma de la Constitució: què?, com?, quan?… i a quin preu? La capital de la Vall d’Albaida rebrà Teresa Empar Aguado (Sociologia i Antropologia Social), que s’ocuparà de l’Economia feminista. Riba-roja de Túria acollirà la conferència La música de Moros i Cristians: el llenguatge propi d’una festa, a càrrec de la professora Ana María Botella (Didàctica de l’Expressió Musical, Plàstica i Corporal).

El Centre Municipal de Formació de Persones Adultes de l’Eliana programa per al dimarts 18 de desembre la conferència Xina: el futur entre Occident i Orient, del professor Gabriel Terol (Teoria dels Llenguatges i Ciències de la Comunicació). A la Casa de la Cultura d’Alzira, la professora Isabel Burdiel (Dret Financer i Història del Dret) oferirà la ponència Llegir Frankestein, o el modern Prometeu en el segle XXI.

El 19 de desembre serà el torn d’Unisocietat-Quart de Poblet, on la professora Ana Cros (Institut Universitari de Ciències dels Materials) oferirà la ponència Materials de futur a l’abast de la mà. Finalment, el 20 de desembre la seu d’Unisocietat de Requena rebrà Rafael Crespo (Anàlisi Matemàtica), qui tractarà Les matemàtiques per a vendre’s bé. Una mirada matemàtica en el món de la publicitat.

El cicle de conferències d’Unisocietat, que continuarà mensualment al llarg del present curs fins a juny, està organitzat pel Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat, en col·laboració amb els ajuntaments d’Alzira, Bétera, Benetússer, Cullera, l’Eliana, Massamagrell, Paterna, Quart de Poblet, Requena, Riba-roja de Túria, Ontinyent i Gandia (sota la denominació d’Unimajors) i el recolzament financer de Caixa Popular (en deu seus), de Caixa Ontinyent (a Ontinyent) i del Banc Santander (a Gandia).

Més informació: