La Nau acull un debat sobre ciència de dades dins del programa Claustre Obert

  • Vicerectorat de Cultura i Societat
  • 12 de febrer de 2019
 
Servidors de la Universitat de València. FOTO SIUV.
Servidors de la Universitat de València. FOTO SIUV.

El catedràtic d’Enginyeria electrònica de la Universitat de València, Emilio Soria, i el director de Big Data de Prensa Ibérica, Matías Barra, participaren en la taula redona ‘Ciència de dades: el repte del coneixement’, que se celebrà dilluns 11 de febrer al Centre Cultural La Nau. El vicerector de Cultura i Esport de la Universitat de València, Antonio Ariño, moderà aquest debat que s'inscriu en el programa Claustre Obert.

Claustre Obert és un programa elaborat i dirigit conjuntament pels equips del Vicerectorat de Cultura i Esport de la Universitat de València i el diari Levante-EMV, destinat a ser un espai de trobada i debat, amb vocació plural i oberta, que analitza la realitat social i econòmica a través d’un cicle de conferències que se celebraran el segon dilluns de cada mes fins desembre a La Nau. Una iniciativa que va nàixer en col·laboració amb El País i que es va reprendre el juny de 2016 amb Levante-EMV per examinar temes i problemàtiques actuals.

En aquesta taula redona, els ponents explicaran l’evolució i mecanismes utilitzats en una de les professions més prometedores de l’actualitat, basada en l’anàlisi i la interpretació de grans bases de dades a través de l’ús de l’estadística i la informàtica.

Coincidint amb les Falles, l’11 de març es dedicarà una sessió als llibrets i durant tot el mes el Centre Cultural de la Nau inaugurarà una exposició sobre aquestes publicacions falleres.

Ja per l’abril, dilluns dia 8, els professors Joaquín Azagra i Francisco José Goerlich impartiran una conferència amb el títol ‘València rica, València pobra’.

Les cites de maig i juny estaran marcades per les convocatòries electorals del 26 de maig. Hi haurà un debat previ als comicis, el 13 de maig, i un altre posterior, el 3 de juny, que comptarà amb especialistes tant de la universitat com del diari, entre altres ponents.