La Nau acull un debat sobre el model televisiu de la BBC

  • 25 d’octubre de 2016
 
Model televisiu de la BBC

Aquest dimecres, dia 26 d’octubre, el Centre Cultural La Nau acollirà la taula redona ‘La BBC, l’etern model per a les televisions públiques a Espanya’. El debat, que està organitzat pel professor Carlos López Olano (Universitat de València), investigador de l’Observatori de l’Audiovisual de la Universitat de València, tindrà les intervencions d’Ana Azurmendi (Universitat de Navarra), Manuel Fernández Salmerón (Universitat de Múrcia) i María Lamuedra (Universitat de Sevilla). L’acte es farà a l’Aula Magna de l’edifici històric de la Universitat, a les 19 hores. L’entrada és lliure.

A la darreria del 2016, la BBC afronta la renovació del seu ‘Royal Charter’ (Carta Reial), la llei fonamental que regirà el seu futur en la propera dècada. El model de producció i difusió –tant per la via tradicional com a través d’Internet– que decidisquen els britànics es convertirà en exemple per a les televisions públiques a nivell mundial.

Els participants en la taula redona, tots especialistes de la universitat espanyola, amb diversos estudis i recerques sobre el sistema britànic, debatran sobre aquesta polèmica qüestió. Les possibilitats d’aplicar aquest model a Espanya serà una de les qüestions a tractar-hi.

El procés de renovació de la BBC és llarg i complex, i ha estat marcat per diversos estudis, enquestes i discussions acadèmiques. Sobre la taula hi ha assumptes tan importants com el finançament, que en el cas de la BBC TV, ràdio i multimèdia, aconsegueix els cinc mil milions de lliures anuals. També el model de programació, amb una aposta del govern conservador, que és qui proposa els canvis. La convergència és un altre dels reptes que la televisió britànica, que ben aviat complirà el seu centenari, ha d’afrontar. Totes aquestes circumstàncies estan planificades en aquest document, aquesta ‘Carta Reial’ que marcarà el futur de la BBC.