La Nau acull un debat sobre la situació del poble sahrauí

  • Vicerectorat de Cultura i Societat
  • 26 de febrer de 2019
 
Imagen de la noticia

Aquest mes es compleixen 43 anys d'exili, diàspora i resistència de l'estat sahrauí. Per això, el Centre Cultural La Nau va acollir dimarts 26 de febrer el debat ‘43 anys de la RASD: construcció de l'estat sahrauí’ en el qual es va explicar la situació del poble sahrauí, que continua esperant una solució pacífica.

L'acte, que va tenir lloc a l'Aula Seminari, es va estructurar en tres parts. En la primera, a càrrec del delegat del Front Polisario de València, Alali Emboiric, es va exposar el conflicte sahrauí des del punt de vista polític. També va intervenir el director de l'Institut de Drets Humans de la Universitat de València Javier de Lucas, que va parlar sobre els drets humans al Sàhara Occidental, i l'advocada de la Comissió d'Ajuda al Refugiat País València (CEAR-PV), i membre fundadora de l'Associació Professional d’Advocats Sahrauís a Espanya (APRASE), Hassina Mohamed, que va debatre sobre l'espoli dels recursos naturals del Sàhara. L'activista sahrauí, i estudiant de Dret i Ciències Polítiques a la Universitat de València, Esjaba Messoud ElGadi, va ser la moderadora.

En la segona part van intervenir els partits polítics que formen l'Intergrup pel Sàhara de les Corts Valencianes en una taula redona on van poder exposar els seus compromisos amb el poble sahrauí. Finalment, Vicent García Devís va presentar el seu llibre El Sàhara, la terra promesa, publicat per la Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d’Estudis i d’Investigació.

Aquesta activitat, ha sigut organitzada conjuntament per Fòrum Debats, l'acabada de crear Plataforma Valenciana de la Solidaritat amb el Poble Sahrauí del País Valencià, la Federació d'Associacions de Solidaritat amb el Poble Sahrauí del País Valencià, la Delegació del Front Polisario a València i l'Associació de Sahrauís a València, València Zemmur.